ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hitta lediga fotbollsplanen med en ny app

Anne Kybjär · 24 Maj 2012
Uppdaterad 24 Maj 2012
Oftast är det solen som lockar ut bröderna Rasmus, 24, och Albin Hallberg, 21, och deras kompis Anton Lundén, 21. – Men det låter bra med en app, en sådan  här dag vill man ju ut snabbt och då kan det vara kul att se var andra spelar, säger Albin Hallberg. 

Oftast är det solen som lockar ut bröderna Rasmus, 24, och Albin Hallberg, 21, och deras kompis Anton Lundén, 21. – Men det låter bra med en app, en sådan  här dag vill man ju ut snabbt och då kan det vara kul att se var andra spelar, säger Albin Hallberg.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Mer spontanfotboll. Det är tanken med en ny app som ska göra det lättare att hitta till fotbollsarenor, bakgårdar och lediga gräsplättar. Anledningen är att man vill uppmuntra människor till att utmana varandra – och spela fotboll när det passar dem.

– Alla vill inte träna fem dagar i veckan efter ett givet schema. Organiserad idrott är inte för alla, därför vill vi visa att det inte behöver kosta något och att man kan spela när som helst bara för att det är kul, säger Ahmed Abdirahim, grundare av stiftelsen Ge Tillbaka, som varit med och tagit fram appen. 

Appen som heter Fotbollskartan har skapats av Coca-Cola i samråd med Korpen och stiftelsen Ge Tillbaka. Meningen är att alla som vill ska kunna lägga in planer och platser som går att spela på och att det ska gå att checka in så att det går att se var andra spelar. 

– Det här låter ju som en bra grej med tanke på hur många andra konstiga appar som finns, oftast är man för få när man kommer på att man vill spela lite och då hade det varit kul att kunna hitta andra att spela med, säger Albin Hallberg, 21, som är ute och kickar fotboll med kompisarna i solen.  

klar

Artikellänk är kopierad

Anne Kybjär
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro