ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hitta rätt i trendiga London

Cajsa Lykke Carlsson · 25 Feb 2013
Uppdaterad 25 Feb 2013

En weekendresa till London kan bjuda på många äventyr och spännande matupplevelser. Svenska Londonbon Cajsa Lykke Carlsson tipsar om sina favoritställen.

klar

Artikellänk är kopierad

Retrofynd och hippa restauranger

Marknadshäng: Brixton Market

Gillar du att upptäcka olika bra matställen och lustiga barer så är Brixton Market ett av de roligaste ställena i London just nu. Här finns allt från coola barer, som Seven at Brixton, till fantastiska hamburgerrestaurangen Honest Burgers. På Brixton market hålls också vintage-, retro-, och loppmarknader med jämna mellanrum. Atmosfären är avslappnad, ung och trendig.

Electric Avenue

www.bmtf.org.uk

Fotokonst på kulturcentret ICA

Utställning: Moss och mamma, Juergen Teller

Fotografen Juergen Tellers karriär har omfattat både konst och mer kommersiellt arbete. Kulturcentret ICA:s utställning visar både hans mest välkända foton, som de han tagit på modellen Kate Moss, och senare verk som Irene im Wald, som avbildar Tellers mor i hans hemstad i Tyskland. Det är helt enkelt ett alldeles utmärkt tillfälle att se en av världens just nu viktigaste fotografers samlade verk. Pågår till och med 17 mars.

The Mall, London

www.ica.org.uk

T-tröjor med annorlunda tryck

Shopping: Lazy Oaf

Mitt i centrum, precis invid Carnaby Street, finns den roliga kläd-och designaffären Lazy Oaf. Här säljs kläder för både killar och tjejer i butikens signaturstil: skarpa färger och serietidningsaktiga mönster. Tidigare säsonger har bland annat innehållit Batmantryck och bomberjackor med skelettmotiv, och de brukar ha snygga baseballtröjor och jackor med ovanliga mönster.

Ganton Street 2 www.lazyoaf.co.uk

Drinkar under gotiska kyrkklockor

Tjusig bar: Gilbert Scott

Pancras Renaissance Hotel är en av de finaste byggnaderna i London. Om du har vägarna förbi St Pancras eller Kings Cross rekommenderas en drink i hotellets Gilbert Scott bar varmt. Under det höga taket i den utsmyckade gotiska baren hänger gigantiska kyrkklockor och här serveras både goda cocktails och mat från en alldeles utmärkt barmeny. Ba ren är öppen alla dagar i veckan, från 10 på förmiddagen till ”late”.

Se karta på hemsidan för vägbeskrivning. 

www.thegilbertscott.co.uk

Snygg uppstyrning för designälskaren

Shopping: Present & Correct

Snygga Present and Correct är ett måste för den som har en fäbless för fina kontorssaker och stilren design. Anteckningsböcker, pennskrin, kort, popup-böcker, kalendrar, bokmärken … Här finns hur mycket fint som helst! Perfekt om du bestämt dig för ett

snyggare och mer välorganiserat 2013 eller om du letar efter en fin och annorlunda present. För tillfället är affären bara öppen tisdag–fredag.

Arlington Way 23

www.presentandcorrect.com

Ekologiskt vin serverat på tapp

Vin: Borough Wines

Vinbutiken Borough Wines är ett jättebra exempel på hur Londonborna blivit mer och mer intresserade av ekologiska produkter. Hippa, trevliga Borough Wines har ett bra ekologiskt utbud överlag men bäst av allt är dess egna vin. Du väljer mellan rött och vitt, fyller på en fin glasflaska från en tunna, och betalar fem pund för vinet och två och femtio för flaskan, som du sedan kan komma tillbaks med och fylla på igen. Borough Wines har fyra butiker i London. 

Dalston Lane 230

Ett ungt och trendigt London växer fram i Brighton. På Brixton Market kan man kombinera shopping med roliga restaurangbesök.
Ett ungt och trendigt London växer fram i Brighton. På Brixton Market kan man kombinera shopping med roliga restaurangbesök.
klar

Artikellänk är kopierad

Cajsa Lykke Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro