ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hitta rätt KY på mässan

Mikael Hellmyrs · 9 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Det viktigaste innan man söker är att verkligen tänka över vad man vill läsa, säger Anna-Karin Härd, ­ord­förande i Riksförbundet för kvalificerad yrkesutbildning.  

– Det viktigaste innan man söker är att verkligen tänka över vad man vill läsa, säger Anna-Karin Härd, ­ord­förande i Riksförbundet för kvalificerad yrkesutbildning.   Foto: henry lundholm


Trettio utbildningsanordnare informerar

klar

Artikellänk är kopierad

Vill du läsa en KY-utbild­ning, men vet inte riktigt vilken? På KY-mässan i Stockholm nästa vecka kommer närmare trettio utbildare och presenterar sig.– Det finns inga absoluta garantier men KY-utbildningarna är väldigt jobbsäkra, därför ska man komma till årets KY-mässa, säger  Anna-Karin Härd, ­ord­förande i Riksförbundet för kvalificerad yrkesutbildning.

För andra året i rad arrangeras KY-mässan i Stockholm, i år på Kulturhuset. Och det finns goda anledningar att planera in ett besök. Statistiskt sett får nio av tio KY-studenter jobb eller startar eget företag.

I år kommer 29 utbildningsanordnare tillsammans med tidigare studenter att ställa ut och informera om utbildningarna och om behörighetskrav. Bland andra kommer representanter för kulturturism och installationsingenjörsutbildningen berätta varför man ska välja just dem. Utbildningarna drivs i nära samarbete med arbetslivet. De flesta är tvååriga. – Ungefär en tredjedel av en KY-utbildning är praktik där studenten ofta får in en fot i yrket. Inom branscher som bygg, installation och VVS-området finns det ett enormt behov av arbetskraft, säger Anna-Karin Härd.

Förra året hade mässan 2 000 besökare.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro