ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hittade barnporr – inne hos fångar

Emmelie Wallroth · 28 Aug 2014
Uppdaterad 28 Aug 2014

Inne hos två fångar på en anstalt i Göteborg hittades barnporr och ett par barntrosor. Trots det läggs förundersökningen ner.

klar

Artikellänk är kopierad

Anstalten som fångarna sitter på ska ha beslagtagit barnporrbilder och texter av ”våldsam natur”, som en av fångarna själv hade tillverkat, och även ett par barntrosor.

Händelsen polisanmäldes av kriminalvården. De båda fångarna är sedan tidigare dömda för brott mot barn – och åklagaren har därför beslutat att lägga ner förundersökningen med motiveringen att fångarnas tidigare domar är tillräckliga för att omfatta även de nya brotten.

Enligt åklagaren Stefan Lind hade man drivit fallet längre om det hade rört sig om ”riktiga” bilder på barn.

– Men jag gör bedömningen att det är ett ringa innehav, inga barn har drabbats och det fanns ingen spridningsrisk. Det är inte så högt straffvärde att det skulle ge ytterligare straff. Att det är på anstalt är i sig en försvårande omständighet, men den väger inte tyngre än det andra, säger Stefan Lind till GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro