ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hittade sin bebis på främlings sajt

Johan Mårtensson · 13 Sep 2013
Uppdaterad 13 Sep 2013
Någon kopierade Sarah Lindskougs babybilder – och publicerade dem på en falsk mammablogg. Sarah har kontaktat Blogg.se, där den falska bloggen skapats, och tänker även göra en polisanmälan.

Någon kopierade Sarah Lindskougs babybilder – och publicerade dem på en falsk mammablogg. Sarah har kontaktat Blogg.se, där den falska bloggen skapats, och tänker även göra en polisanmälan. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Med växande obehag sökte Sarah Lindskoug igenom den främmande bloggen. Den var full av bilder – på hennes egen son. "Det är riktigt sjukt", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Bloggaren ”Ronja den gravida” utgav sig för att vara 13 år och mamma till Benjamin, som egentligen heter Movits och är son till Sarah Lindskoug från Malmö.
Bloggaren ”Ronja den gravida” utgav sig för att vara 13 år och mamma till Benjamin, som egentligen heter Movits och är son till Sarah Lindskoug från Malmö.
”Puss från mamma o pappa till Benjamin” skrev ”Ronja” om bilden på Sarah Lindskougs son Movits.
”Puss från mamma o pappa till Benjamin” skrev ”Ronja” om bilden på Sarah Lindskougs son Movits.

Under rubriker som ”Min bebis” och ”Bilder på prinsen” har den okända bloggaren ”Ronja den gravida” lagt upp flera bilder på Sarah Lindskougs son Movits.

– Jag blev chockad när jag såg det. Det känns för jävligt att någon stulit bilderna och gör så här, säger hon.LÄS MER: Skyddad pojke hängdes ut i reklamfilm

Hon har själv en mammablogg där hon publicerat ett stort antal bilder från Movits första år. För några dagar sedan kontaktade en av läsarna henne och berättade att Movits syntes på en annan blogg, men där hade han fått namnet Benjamin.LÄS MER: Din identitet kan kapas med ditt e-legg

– På en bild syns jag också, och även jag har fått ett annat namn. Men det värsta är att en främmande människa använder bilder på Movits, och att hon påstår att han är hennes barn, säger Sarah Lindskoug.

Bilderna hade lagts upp på bloggen redan 2011. Sedan dess har den okända bloggaren varken skrivit något eller publicerat några bilder – inte på den bloggen åtminstone.

– Hon kan ju ha startat fler bloggar. Jag vet inte alls i vilken omfattning hon har spridit bilderna, säger Sarah Lindskoug, som tänker göra en polisanmälan. Hon har hela tiden varit medveten om risken med att publicera bilder på internet, men trodde aldrig att någon skulle komma på tanken att stjäla bilderna och utge sig för att vara mamma till Movits.

– Jag har valt att vara offentlig i mitt liv som mamma, men inte i min vildaste fantasi trodde jag att något sådant här skulle hända.

Sarah Lindskoug har kontaktat Blogg.se, som nu stängt ner den falska bloggen.

LÄS MER
Forskare: Lägg inte ut bilder
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro