ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hitta.se: Våra gatubilder är bättre än Google Earth

Aron Andersson · 10 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Nu finns det högupplösta panoramabilder på Hitta.se

Nu finns det högupplösta panoramabilder på Hitta.se Foto: Hitta.se


klar

Artikellänk är kopierad

Det markerade området är den del av Stockholm som har 360-graders gatubilder.
Det markerade området är den del av Stockholm som har 360-graders gatubilder.Foto: Hitta.se

Hitta.se trappar upp kampen med Google och Eniro ytterligare. Deras svar på Google Streetview heter Gatubilder.Från och med i dag kan du se ditt hus på panoramabild på Hitta.se. Åtminstone om du bor i rätt del av Stockholm. Som komplement till tidigare tjänster, som portbilder och 3 D-kartor över Sveriges största städer, kan du nu se större delar av Stockholm i 360-graders panoramabilder.– När vi lanserade 3 D sa vi att det var årets största lansering, men nu kommer en som vi tror kommer få ännu större genomslag, säger Rui Brites de Sousa, vd för Hitta.se.Under sommaren har två bilar med 14 till 16 kameror färdats längs huvudstadens gator och förevigat staden. Företaget som genomfört själva fotograferingen heter Map Jack.– Vi valde dem för vi tyckte deras bilder var så mycket bättre än de som finns i Google Earth.

Genom att klicka dig fram mellan olika blå punkter längs med Stockholms gator förflyttar du dig genom staden. Det finns totalt nästan 160 000 punkter och varje punkt representerar en panoramabild.

I USA har Google på sin motsvarande tjänst blivit tvungna att i efterhand gå in i bilderna för att censurera ansikten på människor som fångats utan att ge sitt tillstånd. Detta tror inte Rui Brites de Sousa kommer att ske i Sverige. Dessutom har hitta.se inte den tekniska möjligheten att gå in i enskilda bilder och korrigera.– Vi har utgivningstillstånd precis som svenska tidningar och att människor fastnar på bild i bakgrunden där är samma sak som att de fastnar på bild här.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro