ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hives tvingas betala Cardigans 18,5 miljoner

Evelina Olsson · 16 Apr 2013
Uppdaterad 16 Apr 2013

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

The Hives tvingas betala 18,5 miljoner till Cardigans meddelande Lunds tingsrätt alldeles nyss.

Förfalskade namnteckningar, dolda transaktioner och gitarrinköp för miljontals kronor. Idag meddelades den första stora domen i en av stämningarna i den uppmärksammade härvan kring Tambourine studios som skött bokföringen åt flera svenska storartister.

Tiotals miljoner kronor ska ha flyttas runt och lånats ut bland artisterna som anlitat bolaget Tambourine Studios för att sköta deras ekonomi. Bland de berörda finns både Timbuktu, Europe, The Ark och Cardigans.

Malmöbandet The Hives ska ha förlorat närmare fyra miljoner kronor och i sin tur krävts på drygt 18,4 miljoner av Cardigans. I en exklusiv intervju i Aftonbladet berättar The Hives om hur de inte kunnat betala sina räkningar och hamnat hos Kronofogden till följd av tvisten som utan tvekan är den mest uppmärksammade inom svenskt musikliv.  

– Jag behöver ju inte säga att det här har varit svinjobbigt. Det är fortfarande det, det är fan inte klokt. Du kan ju inte dikta ihop den här historien, det hade aldrig gått, säger trummisen Christian Grahn till Aftonbladet.

Redan 2010 avslutades den del av tvisten som rör Timbuktu med en förlikning. Därefter har flera andra stämningar mellan de inblandade banden lämnats in. Så sent som i maj förra året stämde The Hives den revisor man haft under tiden pengarna flyttats runt och som bandet anser borde ha uppmärksammat transaktionerna. The Hives kräver revisorn på 192 miljoner kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro