ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hivsmittade Caroline: Det går att leva med

Metro · 15 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
1998 fick Caroline Odera beskedet att hon hade hiv. Hon smittades genom en relation med en svensk, heterosexuell man. – Det var fruktansvärt. Men nu vet jag att det går att leva med, säger hon.

1998 fick Caroline Odera beskedet att hon hade hiv. Hon smittades genom en relation med en svensk, heterosexuell man. – Det var fruktansvärt. Men nu vet jag att det går att leva med, säger hon. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

HIVSMITTA. Tre hivmän gripna på mindre än två veckor. En personlig tragedi för de drabbade – men också för alla hivsmittade svenskar.

– Just nu känns det som om en ond kraft sprids i samhället. Det målas upp en svart bild av att vi hivpositiva smittar människor. Det är inte så, säger Caroline Odera, 47, själv hivpositiv.

– Själv tänker jag att det är tre personer som har gjort det och det är fruktansvärt. Men det finns 3 700 personer som lever med hiv i Sverige. Nästan alla sköter det, säger hon.

Det går att ha nära relationer med hivsmittade. Själv har hon haft förhållanden med personer som inte har hiv.

– När jag har sex som hivpositiv måste jag ha kondom för att skydda min partner. Det funkar, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro