ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Hjälp, jag håller på att bli mördad"

TT · 5 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 35-årige misstänkte seriemördaren, som tros ha utnyttjat fyra mäns sexuella läggning för att råna dem, ställdes på torsdagen inför Stockholms tingsrätt.

Det 44-årige offret, som överfallits i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm, berättade under rättegången om kontakten med 35-åringen. När de suttit en stund och druckit några drinkar ombads 44-åringen att lägga sig naken på sängen i sovrummet. Han gick frivilligt med på att bli bunden till händer och fötter. När 35-åringen bundit honom förändrades scenariot plötsligt.- Mannen tog fram en kniv och sade att "jag är inte den du tror att jag är", då ringde min första varningsklocka, berättar 44-åringen för tingsrätten.

Därefter kände mannen ett knivsnitt under ena fotsulan och 35-åringen sade till offret där han låg i sängen:- Gör du inte som jag säger så kommer det att gå lika illa för dig som för killen i går. Då blev jag riktigt rädd.Medan 35-åringen sökte igenom lägenheten efter värdeföremål, hoppade 44-åringen jämfota till ytterdörren och var nära att få upp dörren och larma grannen — när han fick en kniv i ryggen.- Jag kände en otrolig smärta i ryggen, benen vek sig och jag föll omkull, berättar han.Han började skrika på hjälp och ropade "jag blir mördad". Till slut lyckades han få kontakt med grannen genom brevinkastet och grannen larmade polisen.

44-åringen anlände till rättegången med rullator, eftersom han fortfarande lider av de svåra skador som han fick vid ett överfall den 29:e december.

Den 44-årige mannen hade fått kontakt med den nu åtalade mannen via nätet. De hade kommit överens om att åka hem till 44-åringen och ha sex, men när de hade kommit dit ändrades scenariot. Den åtalade mannen bakband 44-åringen i hans säng, och hotade honom med kniv.

Medan den 35-åringen sökte igenom lägenheten efter värdeföremål lyckades lägenhetsinnehavaren delvis ta sig loss. När han sedan försökte fly ut ur lägenheten stoppades han av 35-åringen som högg honom flera gånger i nacken.

Mannen försvann sedan därifrån med bland annat offrets plånbok.

35-åringen medgav genom sin försvarare att han har skadat 44-åringen, men förnekar att avsikten var att döda honom.

35-åringen är åtalad för mord, mordförsök, grovt rån, rån i tre fall samt fem fall av stöld. inledde förhandlingarna med att konstatera att samtliga offer för mannens brottslighet var eller är homosexuella män.

Flera av männen som har drabbats av mannens brottslighet gjorde inte någon polisanmälan, men brotten som de utsattes för upptäcktes ändå av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro