ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hjälp till misshandlade kvinnor

Per-Johan Thörn · 21 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ÖKADE KUNSKAPER.  I Västra Götaland har det hittills i år gjorts över 2 000 anmälningar om misshandel mot kvinnor där gärningsman och offer känner varandra. Nu har Västra Götalandsregionen planer på att starta ett regionalt kompetenscentrum för våld mot kvinnor. – Vi måste  öka kunskapen om bemötandet av misshandlade och våldtagna kvinnor. Vi har inget fastlagt handlingssätt för det här i regionen och det behövs, säger regionrådet Annelie Stark (s).

Tanken är att man effektivare ska kunna samla in kunskap från till exempel kvinnojourer, polis och socialkontor. Handlingsplaner ska tas fram så att vården kan ta hand om drabbade kvinnor på ett bättre sätt.

Inrättningen ska framför allt jobba med hot och våld i nära relationer. Initiativet kommer från s, fp och c som har majoritet i regionfullmäktige. Man hoppas kunna starta verksamheten under 2008. Uppsala har redan ett nationellt centrum av den här typen. – När det handlar om våld i närstående relationer finns det ett stort mörkertal. De flesta anmäler inte, säger Lotta Nilsson på Brottsförebyggande rådet.

klar

Artikellänk är kopierad

Per-Johan Thörn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro