ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hjälpkonvoj har nått östra Ghouta

Filip Joelsson · 5 Mar 2018
Uppdaterad 5 Mar 2018
En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar fyllda med förnödenheter nådde östra Ghouta under måndagen.

En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar fyllda med förnödenheter nådde östra Ghouta under måndagen. Foto: IBL


En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar med viktiga förnödenheter har nått civila i östra Ghouta i Syrien. Senare i veckan väntas ytterligare hjälp, rapporterar Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar fyllda med viktiga förnödenheter har nått östra Ghouta i Syrien, rapporterar Reuters.

I lasten finns bland annat medicin, sjukvårdsmaterial och mat. Den första konvojen är lastad med mat till cirka 27 000 människor, och senare i veckan ska ytterligare en konvoj leverera mat till sammanlagt 70 000 människor.

Hjälpinsatsen sker dryga veckan efter att FN:s säkerhetsråd förhandlat fram ett eldupphör i landet. Trots detta fortsätter bomberna att falla öster om Damaskus, vilket gör att hjälpkonvojerna inte kan leverera så mycket som det vart tänkt från början, enligt Sveriges Radio. Hjälpkonvojens färdväg ska dock ha koordinerats av stridande parter för att undvika att lastbilarna hamnar i skottelden.

Östra Ghouta sträcker sig från huvudstaden Damaskus östra förorter och ut på landsbygden. Området kontrolleras i huvudsak av två rebellgrupper och har varit belägrat av regimtrogna styrkor sedan 2013. Omkring 393 000 civila tros finnas kvar i området och de sitter fast mellan de islamistiska rebellerna och Assadregimen och dess allierades bomber.

Bara de senaste veckorna har minst 600 civila dödats ,enligt Syriska människorättsobservatoriet, SOHR.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro