ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hjälten Steve räddade mamma och barn från att bli överkörda

Tomas Lundin · 16 Sep 2014
Uppdaterad 16 Sep 2014

Tack vare mod och snabba reflexer kunde Steve Doumbouya hindra en tragedi vid ett vägarbete i Huddinge förra veckan. Nu hyllas han som en hjälte.

klar

Artikellänk är kopierad

Steve var på väg för att besiktiga bilen när han blev vittne till ett drama med nästan dödlig utgång. Polisen hade stannat en misstänkt bil vid ett vägarbete med avsmalnande körbanor, men när en polis skulle tala med föraren flydde bilen.

– Jag såg att någon knuffade en poliskvinna med sin bil och sedan körde upp på en gångväg med jättesnabb hastighet. Samtidigt konstaterade jag att en kvinna med en syskonvagn med två barn i var på gångvägen, berättar Steve Doumboya för Metro.se.

Utan att tänka tryckte Steve nu gasen i botten och prejade bilen som var på väg mot den ovetande mamman med barnen.

– Jag vet inte hur, men när man hamnar i en paniksituation fungerar hjärnan snabbare än vanligt. Det var det som gjorde att jag hann stoppa honom. 

Bilen som Steve köpt för tio tusen kronor blev bara skrot och han fick göra om sina planer för dagen.

– Jag ringde till besiktningsbolaget och sa att jag inte skulle besiktiga bilen, jag skulle skrota den i stället. 

Polisen hyllar nu Steves insats som avgörande för att de skulle få fast föraren, som är misstänkt för ett antal brott, och för att familjens liv kunde räddas.

”Vi kan bara konstatera att hans snabba agerande kan ha varit skillnaden mellan liv och död – det värmer våra hjärtan”, skriver Huddingepolisen på sin Facebooksida. 

Kvinnan hade ingen aning om hur nära hon hade varit en tragedi och klev på en buss som tog henne därifrån och hade ingen chans att tacka Steve ordentligt.

– En lastbilsförare berättade för kvinnan vad som hade hänt då hon var i bussen och då vinkade hon till mig genom fönstret, berättar Steve.Nedan: Facebookinlägget från Polisen i Huddinge om hjälteinsatsen

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro