ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hjärnan är skitsnabb”

Peter Lindholm · 23 Maj 2012
Uppdaterad 23 Maj 2012
”Hjärnan är skitsnabb”

”Hjärnan är skitsnabb”


En funktions-nedsättning som kan vara en tillgång i ett cv. Med webbkampanjen Jagharadhd.se vill riksförbundet Attention stärka självförtroendet hos unga med adhd. Diagnosen kan ha sina positiva sidor också.

klar

Artikellänk är kopierad

Attentions kampanj, som drar i gång i dag, har inspirerats av ”It get’s better”, den ameri kanska kampanjen för ökad förståelse för hbt-personer, som i Sverige mynnade ut i TV 3-serien ”Livet blir bättre”.

På Jagharadhd.se  ska man kunna ladda upp egna filmer med vittnesmål om hur det är att ha adhd, ge tips och råd. Projektet inleds med filmer på tio personer som berättar hur det är att leva med adhd.

En av dem är programledaren och konstnären Karin ”Kakan” Hermansson, 30.

– Jag tror att det här är bra för andra, att kunna se att man kan ha ett fungerande liv. Det behöver inte vara en dålig sak, det har till och med hjälpt mig, säger Kakan Hermansson.

Hon fick diagnosen adhd  för två år sedan efter att ha kontaktat en läkare på vårdcentralen. Där föll pusselbitarna på plats.

– Det har varit jobbigt i sociala sammanhang, särskilt när jag gick i skolan. Jag kunde aldrig koncentrera mig, och det skapade mycket ångest. Som tjej passade det inte in att jag tog mycket plats och var impulsiv. Det har stressat mig väldigt hårt.

Du säger att du har haft nytta av din adhd. På vilket sätt?

– Jag har inte gjort tråkiga saker för att jag inte har kunnat göra det. I stället för att gå en svennig utbildning och blivit ekonom  har jag lyssnat på mig själv och gjort det jag velat och tyckt varit kul.

– Jag är impulsiv och hjärnan är skitsnabb. Det blir en bra kombination av att vara smart och rolig. Men det är svårt att veta vad som är  adhd  och min personlighet.

Hon jobbar också med ungdomar som har adhd  på kollo, där hon delar med sig av sina erfarenheter.

– Det är så skuldbelagt att vara annorlunda och behöva gå i specialklasser. Funkar man inte i skolan så klassas man som dum och det ger dåligt självförtroende. Därför ville jag vara med i den här kampanjen.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro