ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hjarnan: "Banna Heimerdinger eller ge oss en gratisvinst"

Henning Eklund · 11 Okt 2018
Uppdaterad 16 Okt 2018
Svenske G2-spelaren Petter "Hjarnan" Freyschuss har seglat upp som en av League of legends-VM:s heta spelare.

Svenske G2-spelaren Petter "Hjarnan" Freyschuss har seglat upp som en av League of legends-VM:s heta spelare. Foto: Lolesports/flickr


Inför gruppspelet i Worlds tvivlade många på G2 Esports efter en oväntad förlust i kvalet. Men alla tvivlare tystades när G2 stod för en stor skräll mot Sydkoreanska Afreeca. Nyckelspelaren? Svenske AD-carryn Petter "Hjarnan" Freyschuss med karaktären Heimerdinger. "Att jag spelar honom är en enorm fördel för oss i draften. Motståndarna måste banna Heimer varje match eller ge oss gratisvinsten", säger han till Metro Esport.

klar

Artikellänk är kopierad

G2 har dominerat europeisk League of Legends, med fyra av sex ligasegrar sedan 2016. Att bara få Europas tredje plats till Worlds, och tvingas kvala genom play-ins, i år får alltså inte ses som en framgång. Efter en oväntad förlust mot turkiska Supermassive såg det mörkt ut, men till slut lyckades G2 kvala in till gruppspelet.

– Det var svårt, speciellt i bäst av fem-serien där vi verkligen fick kämpa. Vårt spel var skakigt och vi var ganska stressade. Vi presterade inte alls på den nivån som vi gör i scrims, säger Petter ”Hjarnan” Freyschuss till Metro Esport mitt under pågående turnering.

quotation startOm vi tar en match i taget är jag övertygad om att vi kommer ta oss till kvartsfinal, minstquotation end

Hans egen prestation har hamnat mer och mer i fokus, och fullständigt tagit över diskussionen om G2 efter superskrällen i gruppspelets första omgång.

– Även om laget inte presterade som jag vet att vi kan är jag väldigt nöjd med min egen prestation. Om vi tar en match i taget är jag övertygad om att vi kommer ta oss till kvartsfinal, minst, säger han.

Skrällde mot koreanerna

Matchen mot Afreeca började svajigt, när Jankos gav first blood i en misslyckad fight. Hjarnan pekar ut lagspelet som ett område där laget kan bli bättre.

– Det vi framför allt kan förbättra är vår synergi och kommunikation. Det här övar vi mest på i scrims, säger han. Och mot slutet av matchen mot Afreeca såg det ut att ha fallit på plats, när G2 lyckades utmanövrera koreanerna med splitpushande från Wunder.

– Enligt mig är han den bästa toplanern i Europa och en av de bästa i världen. Det är fantastiskt att spela med honom, han presterar alltid och förlorar sällan sin lane, säger Hjarnan.

Har övertag i draften

Men trots att Wunder presterade i skrällen var det Hjarnan och hans Heimerdinger som eftersnacket handlade om. När nästan alla topplag har slutat spela mages i botlane och gått över till mer traditionella AD-carries har Hjarnan fortsatt träna på Heimerdinger.

– Det är en väldigt stor fördel för oss. Framför allt under draften tjänar vi enormt mycket på det eftersom våra motståndare måste banna Heimerdinger, annars tar vi gratisvinsten, säger han.

quotation startJag jämför mig inte med honom, alls. Jag fokuserar på mitt eget spel och hur långt vi kan kommaquotation end

Varför fungerar just den picken så bra för dig?

– Heimerdinger var i metat under för kort tid för att lagen skulle hinna anpassa sig. Det är också många som ser på spelet på ett annat sätt än oss och därför underskattar nyskapande picks.

Som svensk AD-carry är jämförelsen med Rekkles lätt att göra. I många år har han glänst betydligt mer än sin kollega i G2 och vunnit både utmärkelser och turneringar. Men efter att Rekkles bänkat sig själv under LCS har han mycket att bevisa i Worlds, samtidigt som Hjarnan alltså presterat på topp. Själv är dock Hjarnan ointresserad av att jämförelsen.

– Jag jämför mig inte med honom, alls. Jag fokuserar på mitt eget spel och hur långt vi kan komma.

klar

Artikellänk är kopierad

Henning Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro