ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hjärnorna bakom guldrånet kan fortfarande vara fria

Gustaf Eriksson · 7 Jan 2013
Uppdaterad 7 Jan 2013
Hjärnorna bakom guldrånet kan fortfarande vara fria

Hjärnorna bakom guldrånet kan fortfarande vara fria Foto: Scanpix


Fem personer begärs häktade för den grova guldkuppen i Södertälje. Men hjärnorna bakom rånet är fortfarande fria. Och tillståndet för den 26-årige man som sköts i huvudet av polis är ännu kritiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

På söndagen släpptes en person som varit anhållen för skyddande av brottsling efter guldrånet i Södertälje, men misstankarna kvarstår. Nu sitter fyra personer anhållna misstänkta för grovt rån eller medhjälp till grovt rån. Vid 11-tiden på måndagen begärdes totalt fem personer häktade: Tre män, 19, 22 och 26 år, för grovt rån och två kvinnor, 21 och 22 år, för medhjälp till grovt rån. En av rånarna, en 26-åring som blev skjuten i huvudet av polis, för sitt liv på sjukhus. Han har begärts häktad i sin frånvaro. – Hans tillstånd är oförändrat, väldigt kritiskt, säger Lars Byström, Stockholmspolisens presstalesman, till TT. Männen har tidigare dömts för bland annat rån, stöld, olaga hot och vapenbrott. Kvinnorna är däremot ostraffade.

Men de som planerat och organiserat rånet kan fortfarande vara på fri fot. – De som leder den här gruppen har inte varit med själva vid rånet. De bara ger instruktioner. De som utfört rånet är bara springpojkar, säger en vän till de gripna till Afronbladet.

Det var i fredags mitt på dagen som de tungt beväpnade rånarna slog till mot guldbutiken i Södertälje. Polisen fanns i området och var på plats efter någon minut.  En av rånarna, den 26-årige mannen, blev skjuten i huvudet. De övriga flydde i bil men greps under helgen. 

Polisen har inte velat uppge hur stort byte som rånarna kom över, eller om bytet finns hos polisen. Enligt Expressen är en av teorierna i utredningen att rånet genomfördes för att finansiera ett större rån.

Totalt är sex personer misstänkta för inblandning i rånet. Alla kommer från södra Stockholm. Den person som släpptes i går säger till Expressen att polisen har tagit fel personer.  – Polisen trakasserar oss, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro