ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HLTV-profilen dömer ut online-ligor i CS: "Dags att dö ut snart"

Erik Glanell · 16 Nov 2018
Uppdaterad 16 Nov 2018

Foto: Faceit/skärmdump


Spelare tar inte liga-matcherna seriöst och kommentatorer slits ut. Nu menar HLTV:s Petar "Tgwri1s" Milovanovic att online-ligornas tid snart är förbi.

klar

Artikellänk är kopierad

Online-ligorna i Counter-strike: Global Offensive hamnar ofta i skottgluggen. Spelare uttalar sig inte sällan sarkastiskt om seriositeten och det är tydligt att matcherna hamnar långt ner på lagens priolista.

Det fördes återigen på tal i veckan när HLTV-profilen Petar ”Tgwri1s” Milovanovic tog steget längre och tvivlade på ligornas fortsatta överlevnad.

”EPL: Na’vi, Liquid och HR spelar med deras coacher, Astralis och Renegades spelar från olika kontinenter. ECS: Streamade inte ens sina matcher i går. Inte en bra vecka för online-ligorna. Det visar också hur mycket folk bryr sig om dem nuförtiden. Dags att dö ut”, skrev han i en Tweet.

”Suger livet ur kommentatorerna”

Han fick snabbt medhåll av Matthew ”sadokist” Trivett som kommenterat flera av de stora ligorna de senaste åren.

”Amen. De suger livet ur alla kommentatorer också med tanke på att vi måste flyga halvvägs runt jorden, bo på hotell, vara i studion i mer än 12 timmar per dag. Matcherna tas dessutom inte på allvar. Det här hade annars varit sällsynt ledig tid för oss att ladda inför evenemang”, skriver Matthew ”sadokist” Trivett.

Vill knyta till sig lag exklusivt

Petar ”Tgwri1s” Milovanovic fortsatte sedan med att beskriva online-ligorna som ett sätt för arrangörerna att exklusivt knyta till sig lag för att tjäna mer pengar. Men de är inte en förutsättning för att CS:GO ska överleva, enligt honom.

”Om du tror att CS:GO skulle dö utan online-ligor för att några arrangörer och lag inte kommer få in lite extra pengar, då tror du helt enkelt inte på spelets koncept. CS:GO blev inte stort på grund av ligorna. De är bara ett sätt för arrangörerna att knyta till sig organisationer för framtiden”, skrev han på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro