ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hockeyprofil attackerad” av rådjur – riskerar bot på 11 000

John Lindblom · 27 Sep 2011
Uppdaterad 27 Sep 2011
Rådjuret blev allvarligt skadat i krocken.

Rådjuret blev allvarligt skadat i krocken. Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Den riksbekante hockeyprofilen var på väg hem i bilen från Stockholm när det plötsligt ”dunsade” till mot bilen. Ena sidodörren hade skadats och i diket låg ett allvarligt skadat rådjur. Nu straffas  den legendariske sportprofilen för att han omedelbart lämnat olycksplatsen utan att kontakta polis. – Jag har inte kört på något alls. Rådjuret attackerade mig snett bakifrån, hävdar hockeyprofilen. Trafikolyckan mellan Stockholm och Eskilstuna inträffade den 7 september. Hockeyprofilen hade precis fått veta att hans nära vän Stefan Liv hade omkommit i den ryska flygolyckan. Plötsligt small det till mot sidan av bilen men den radio- och tv-bekante hockeyprofil en valde att inte ringa polisen.

Trots att rådjuret låg allvarligt skadat i diket. Ett dygn senare uppmanades hockeyprofilen av nära vänner att kontakta polisen vilket han också gjorde. Trots det lagförs han nu mot sitt nekande i ett strafföreläggande med 11 400 kronor i böter. – Jag hade inte en tanke på att jag var tvungen att rapportera till polisen. Därför nekar jag till brott, säger hockeyprofilen till Metro. Åklagaren rubricerar agerandet som ”grov oaktsamhet” i strafföreläggandet. – Det sprang totalt ut två rådjur varav det ena klarade sig. Det hade helt klart känts värre om jag verkligen varit vållande mer själv, fortsätter hockeyprofilen.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro