ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hög grad och karriär viktigt i Kina

Metro · 16 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STIMULANS. Jobbet är inte allt för unga svenskar – långt därifrån. De vill ha tid över för familj, vänner och intressen.– Om de måste välja mellan ett jobb som man lämnar när man går hem och ett jobb som är stimulerande men som hänger med hela tiden så föredrar ungdomar överlag – och särskilt i Sverige – ett avgränsat arbete. Just för att de vill ha tid för annat, säger Anna Kiefer på undersökningsföretaget Kairos Future.

I förhållande till andra länder i världen tycks svenska ungdomar vara mer orienterade mot trevliga kolleger, bra chefer och mycket ledig tid. Den mest tillbakalutade inställningen till karriären hittar vi hos danskarna. Bara drygt hälften av dem, lägst i hela undersökningen, tror att hårt arbete är bra för karriären. De är inte särskilt intresserade av att odla ”rätt” kontakter, och bara 9 procent av dem tror att utseendet påverkar deras karriär.

Mest utseendefixerade är kineserna. 75 procent av dem tror att det är viktigt att se bra ut, vilket är fler än de 73 procent som tror att hårt arbete gynnar karriären.I Indien och Kina eftersträvar unga i hög grad karriär, status och bra lön – och deras arbetsvärderingar är på väg att sprida sig.– Resten av världen är på väg åt det hållet, även om man befinner sig på lite olika ställen, säger Anna Kiefer.

Negativa japaner

PESSIMISM. Bara 17 procent av de unga japanerna är mycket nöjda med sina liv, och nästan lika många säger sig vara mycket missnöjda. Unga japaners pessimism är förvånande och intressant. Tidigare undersökningar som Kairos Future gjort visar att resten av världen tror att Japan har den ljusaste framtiden och kommer att få den starkaste tillväxten framöver.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro