ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hög musik ska tvinga romer att flytta på sig

Fredrik Tideman · 17 Jul 2014
Uppdaterad 17 Jul 2014
Borgmästaren i Landen ska ha spelat Dire Straits "Sultans of swing" för att tvina bort romerna från en industritomt. 

Borgmästaren i Landen ska ha spelat Dire Straits "Sultans of swing" för att tvina bort romerna från en industritomt.  Foto: AP


Efter att en grupp romer slagit läger i den belgiska staden Landen försöker stadens myndigheter få dem att flytta på sig – med hjälp av en dj.

klar

Artikellänk är kopierad

Romerna ska ha kommit till Landen, som ligger drygt fem mil från den Belgiska huvudstaden Bryssel, i söndags, skriver The Telegraph. De kom överens med markägaren att ställa sina husvagnar på en industritomt i staden och stanna till på tisdagen.

Men när de inte hade lämnat tomten på tisdagen tog bormästaren Gino Debroux till en okonventionell metod för att få gruppen att flytta på sig – han hyrde en dj som skulle spela hög musik från och med onsdag morgon.

– Det är ett sätt att sätta press på dem. Det var svårt att förhandla med zigenarkungen, som han kallade sig själv. Det här är ett sätt att nå en överenskommelse utan att använda våld, säger Debroux till The Telegraph.

Enligt lokala medier ska borgmästarens dj startat med Dire Straits "Sultans of swing" på onsdagsmorgonen och flera av de boende i lägret ska ha börjat dansa till musiken.

– Jag vill tacka borgmästaren, det är trevligt att han har skickat en dj så vi kan festa, sa en av de boende till belgisk tv.

Men senare under dagen ska romerna ha lovat polisen att lämna industritomten senast torsdag kväll, och då slutade man att spela musik. Ljudnivån på musiken sattes på max 95 decibel, motsvarande en slagborr på femton meters avstånd, skriver The Telegraph.

Många reagerade på tilltaget i sociala medier, bland annat medlemmar ur Gino Debraux egna socialdemokratiska parti:

– Det som hände i Landen är verkligen inte okej, säger Freya Van den Bossche, tidigare minister, enligt The Telegraph.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro