ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hög tid för renrakade Riddick att fajtas igen

Petter Hegevall · 2 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Spelrecensent Petter Hegevall har levt loppan med actionstinne Riddick i rostfria rymdkorridorer.

Spelrecensent Petter Hegevall har levt loppan med actionstinne Riddick i rostfria rymdkorridorer.


The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

klar

Artikellänk är kopierad

KVALITET. Det tar bara ett par sekunder innan Riddick öppnar munnen. Han mullrar en kortfattad monolog om mörkret ... och jag ryser av välbehag, igen. Det krävs inget mer. Övervåld, massor av mörka skrymslen och en morrande mördare.

Svenska Starbreeze har återvänt till välbekanta jaktmarker, och bjuder än en gång på ren kvalitet i licensform.”The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena” tar vid strax efter händelserna i den fyra år gamla Xbox-klassikern ”Escape from Butcher Bay”. När äventyret börjar sussar Vin Diesels svettiga rymd-skurk sött i ljusgrön cryokammare, på väg till en annan galax.       Makthungriga slavhandlare väcker dock den vildsinte furyanen ur skönhetssömnen, med avsikt att sälja Riddick till rik rymdkrösus. En ganska dålig och ytterst ogenomtänkt idé.”Assault on Dark Athena” är mer actionbetonat än sin föregångare. Där man i ”Escape from Butcher Bay” oftast bara hade Riddicks ovanligt hårda nypor att tillgå har man i ”Dark Athena” tillgång till en svulstig arsenal proppad av futuristiska skjutvapen. Skeppet som Riddick hamnar på styrs med järnhand av likblek skurk-vixxen, och varje del av hennes rostfria korridorer befolkas av zombieliknande soldater, tungt utrustade med smaskiga maskin-gevär.Även om jag känner för att gnälla lite på den korta speltiden (cirka fem timmar långt) och på den något föråldrade grafiken är det svårt att värja sig mot den suggestiva och samtidigt ultravåldsamma action som här erbjuds. Förutom fem timmar nytt äventyrande innehåller boxen även en grafiskt uppdaterad version av det mästerliga ”Escape from Butcher Bay” samt ett klart godkänt multiplayerläge. Detta gör så klart ”Assault on Dark Athena” till vårens varmaste action-rekommendation.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Hegevall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro