ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Höga förväntningar inför att Battlerite släpps i "esportens Mecka"

Erik Glanell · 17 Jun 2018
Uppdaterad 17 Jun 2018

Foto: Stunlock Studios


Jönköping, Kina, Sydkorea och sen världen. Det är den vägen som Stunlock Studios Battlerite ska gå efter första Pro League-finalen på lan under Dreamhack.

klar

Artikellänk är kopierad

Stunlock Studios har gått esportens utveckling i fotspåren. Det som en gång var en mindre studio med Bloodline Champions som främsta esporttitel har vuxit femdubbelt och har en stark esportutmanare i spelet Battlerite.

De som har erfarenhet av båda ovan nämnda spel vet att igenkänningsfaktorn emellan dem är rätt hög. En raffinerad och modern variant. Och mer grandios.

– Det är visserligen likt Bloodline Champions men betydligt mer uppdaterat. Att vi som studio har vuxit har gjort att vi fått nya möjligheter att skapa en större esportprodukt än tidigare, säger studions esportansvarige Alexander Hermansson.

LÄS MER
Female Legends smygstartar arbetet att skapa framtidens esport

För de som däremot inte har varken hört eller sett något om Battlerite och dess föregångare så beskriver Alexander Hermansson spelet som en blandning av fighting- och moba genren. Som ett barn med Dota 2 och Streetfighter som föräldrar.

En liten arena, två lag och ett urval av hjältar att välja mellan. Upplägget gör att det blir ett intensivt, actionfyllt och snabbt spel.

– Det är det som är styrkan och det som vi försöker spela med också som esport. Det är väldigt spänt och saker som händer hela tiden, säger Alexander Hermansson som tillägger att det till och med kan vara lite väl intensivt. Därför tittar de nu på hur de ska höja tittarupplevelsen genom att möjligtvis få in lite andningspauser i matcherna.

Är Battlerite nästa stora spel inom esporten?

– Man kan ju hoppas på det. Vi släppte faktiskt spelet i Kina i går och vi kommer att släppa spelet i Sydkorea, esportens Mecka, senare i sommar. Vi är tillräckligt nischade för att inte slåss med varken Dota eller StreetFighter. Vi ligger någonstans mittemellan så jag tror definitivt att vi kan hitta en plats där, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro