ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höga förväntningar på Assassin’s Creed”

Kristoffer Rengfors · 7 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

spel. Ett av årets största spelsläpp är Ubisofts ”Assassin’s Creed”. På förhand tippat som en kandidat till årets spel på forum och spelsajter världen över. Ubisoft förväntas släppa spelet den 15 november.

”Assasin’s Creed” utspelar sig år 1191 under korstågen i mellanöstern. Huvudkaraktären heter Altaïr och medlem av en hemlig lönnmördarsekt. Med människor att mörda i stöder som Jerusalem, Damaskus och Accra är det bara sätta igång att vässa dolken. Altaïr är en fena på att klättra på husväggar och hoppa från höga höjder. Tillsammans med jobbet som medeltida lönnmördare bjuder spelet även på en historielektion. Alla Altaïrs tilltänkta offer är nämligen historiska ledare som levde under året 1191. En teori kring storyn är även att Ubisoft ska ha slängt in en science fiction-tvist i handlingen. När spelet visades på E3-mässan visades filmsekvenser som kan antyda att hela handlingen utspelar sig i en simulator för lönnmördare. Det är dock bekräftat att spelet kommer ingå i en triologi där minst en del kommer ha framtidstema.

Spelet har beskrivits som det första som drar nytta av den nya generationens konsoler. Grafiken, interaktiviteten och spelupplevelsen har haussats upp skyhögt, och att döma av de bilder och videosekvenser som finns tillgängliga ser spelet ut att vara riktigt snyggt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro