ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höga odds på vit jul

TT · 9 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är höga odds på att det blir en vit julafton i södra Sverige. Spelbolagen ger pengarna flera gånger tillbaka om tomten kan ta släden till barnen.Spelbolagen tror alltså inte på julsnö i Malmö, Stockholm och Göteborg. Joakim Rönngren, pr-chef för spelbolaget Ladbrokes i Norden, säger att företagets odds bygger på de senaste årens julväder:– De bygger på statistik. Det går inte bara att slänga ur sig odds. Det blir för dyrt, säger han.En titt på SMHI:s statistik de senaste hundra åren visar också ganska tydligt att golfare i södra Sverige har något större chans att få ägna sig åt sin hobby på julafton än skidåkare.

På SMHI är man dock skeptisk till att kunna förutse om det ska bli snö så här lång tid före jul.– Det är nog först i december som man kan börja se några tecken på det, säger Johan Lundgren, jourhavande meteorolog.

Trots att han sitter inne på specialkunskaper är det inte vad han känner sig lockad att anta.– Särskilt när det gäller en enda dag är det lite slumpartat, även om det finns statistik, säger han.

Att normaltemperaturen stigit något de senaste året har enligt honom dock minskat chansen för en vit jul.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro