ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högalven” talar ut om attacken: ”Morgoth jagade mig”

Tomas Lundin · 22 Maj 2014
Uppdaterad 23 Maj 2014
”Högalven” talar ut om attacken: ”Morgoth jagade mig”

”Högalven” talar ut om attacken: ”Morgoth jagade mig” Foto: Instagram/Konradmckane


Han skapade rubriker när han drogpåverkad i full alvmundering attackerade bilar med svärd. Nu talar högalven Konrad ut. Jag skulle rädda Amerika”.

klar

Artikellänk är kopierad

► LÄS MER: ”Högalv” på LSD attackerade bilar I Konrads hemstad Portland krävs det mycket för att sticka ut. Ändå vänder 30-åringen som tillbringar merparten av sin vakna tid utklädd till alv huvuden när han går på gatorna eller spelar med sitt band Empaths.  Tidningen Vocativ träffar Konrad Bass, vars riktiga efternamn är McKane, på en klinik i Beaverton, Oregon, där han nu genomgår en psykiatrisk utvärdering. Bass berättar öppet om sin syn på droger och på gränsen mellan verklighet och fantasy.

McKane har ett brinnande intresse för levande rollspel och säger att han har en förmåga att helt gå upp i sina karaktärer, inte minst när hallucinogena droger blandas in i leken.

– Förra gången trodde jag att jag hade förvandlats till en drake.

Konrad beskriver händelserna som ledde fram till det ödesdigra överfallet. I måndags mötte han upp likasinnade i en park för att anordna ett fantasy-slag. På sig hade han ringbrynja, alvöron, läderkilt och hjälm och han var beväpnad med bland annat ett spjut i bambu och det svärd han senare kom att svinga mot trafikanter.

Det var när en av deltagarna bjöd på en hallucinogen drogcocktail som allt gick åt Lothlórien-skogen på allvar. När parken stängdes vid 22-tiden var McKane ett med alven Jaypar Prakkari, som också är huvudperson i hans fantasysvit ”Akaya: The Legend of Empyro”. Hög och förvirrad bröt han sig in i en kompis musikstudio där han tillbringade ett antal timmar med sig själv. 

På morgonen var han fast besluten om vad han måste göra. 

– Jag skulle rädda Amerika. Om tio dagar skulle Obama bli mördad. Morgoth jagade mig. Jag jagade skuggdrakar. Det var galet, säger han till Vocativ. 

Plötsligt fann han sig vandrandes längs en gul linje, svingandes efter tutande bilar i motsatt rikting. När en kvinna i en röd BMW stannade trodde Jaypar Prakkari att han stod öga mot öga med en demon. 

– Jag hoppade upp på huven och försökte sticka hål på däcken med mitt svärd. 

Poliserna som kom till platsen beskriver han som trevliga, även om han är förbannad på att de hade sönder hans svärd. McKane säger att han oftast bara brukar hamna på kliniker och slipper fängelse för sina upptåg. Tiden på anstalten i Beaverton har han hittills använt för att skapa ett nytt kortspel och att spå andra patienter.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro