ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högerextrem propaganda sprids i Ikea-förpackningar

metro · 18 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016
Nu startar möbeljätten en utredning – och uppmanar medarbetare på Ikeas varuhus att slå larm om de vet vem som ligger bakom propagandaspridningen.

Nu startar möbeljätten en utredning – och uppmanar medarbetare på Ikeas varuhus att slå larm om de vet vem som ligger bakom propagandaspridningen. Foto: TT/ Facebook


Flera kunder har hittat högerextrem propaganda inuti förpackningar som de köpt på Ikea, skriver Expressen. “Det här är oerhört allvarligt och vi beklagar att kunder har behövt möta de här budskapen, säger Malin Sennevall, presskontakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Ikea har fått klagomål från flera kunder som upptäckt propaganda från den högerextrema sajten Fria tider inuti förpackningar köpta hos möbeljätten, uppger Expressen.

– Det är väldigt tråkigt och vi tar starkt avstånd från budskapet. Det här är oerhört allvarligt och vi beklagar verkligen att kunderna har behövt möta de här budskapen, säger Malin Sennevall, presskontakt för Ikea till tidningen.

►LÄS MER: Ikea återkallar leksak – risk för att småbarn kan kvävas

Enligt Malin Sennevall är det endast Ikeas varuhus i Kungens kurva i Stockholm som har fått reklambladen.

– Vi gör en gedigen utredning för att ta reda på vem som kan tänkas ha gjort det här. Vi uppmanar också alla medarbetare på varuhuset i Kungens kurva att hålla ögonen öppna. Om de ser några av de här reklambudskapen uppmanas de också att plocka ner dem, säger hon.

►LÄS MER: Dom: Här får Ikea inte heta Ikea

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro