ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högg ihjäl 71-åring för gammal Nokia-telefon – nu får han 14 års fängelse

Hugo Ewald · 2 Aug 2017
Uppdaterad 2 Aug 2017
Rånet ägde rum utanför Netto i Kristinehamn.

Rånet ägde rum utanför Netto i Kristinehamn. Foto: Google maps


Den 33-åriga man som i februari i år rånade en man i 70-årsåldern när han var på väg till en affär i Kristinehamn döms till 14 års fängelse. Den äldre mannen fick ta emot flera knivhugg innan 33-åringen försvann iväg med mannens väska och en äldre Nokia-telefon.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i slutet av februari en sjuklig äldre man överfölls av en 33-åring knivbeväpnad man i Kristinehamn i Värmland. Den äldre mannen, som var på väg till affären, fick ta emot flera kraftiga hugg i magen och ryggen innan rånaren försvann från platsen. Med sig fick han en väska med en äldre Nokia-telefon.

Den äldre mannen kunde först förhöras men avled tre månader efter händelsen, mitt under rättegången. Mannen hade då precis fyllt 72 år. Rånet kom därefter att utredas som mord, enligt GT.

Den 33-årige rånaren dömdes under onsdagen till 14 års fängelse för bland annat mord men också rån, misshandel och ringa narkotikabrott. Mannen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och brott mot knivlagen och hade under den perioden brottet begicks prövotid för ett annat brott.

33-åringen har i förhör uppgivit att han självmedicinerar med narkotika och nekar till att han skurit offret med flit.

– Jag ser väskan och tänker att jag vill ha den. Jag säger ”ge hit väskan, gubbjävel”, eller nåt, uppger han.

Han menar att han bara försökt skära av axelremmen på den äldre mannens väska.

Det är ett försvar tingsrätten beskriver som osannolikt då man menar att 33-åringen måste ha sett hur knivens egg hade blod på sig men ändå fortsatt hugga.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro