ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högg ihjäl sin sambo med en filékniv – får straffet kortat

Matilda Bjerlöw · 7 Jan 2013
Uppdaterad 7 Jan 2013
Midsommarmordet i Högbo, Sandviken, har blivit väldigt uppmärksammat i medierna. I dag skrevs det sista kapitlet, då hovrätten meddelade sin dom.

Midsommarmordet i Högbo, Sandviken, har blivit väldigt uppmärksammat i medierna. I dag skrevs det sista kapitlet, då hovrätten meddelade sin dom. Foto: Eniro


En 49-årig man låg och sov natten mot midsommarafton, när hans sambo kom in och högg ihjäl honom med en filékniv. Kvinnan, en 42-årig fembarnsmamma, får nu straffet kortat.

klar

Artikellänk är kopierad

Hovrätten för nedre Norrland kortade straffet, som kvinnan dömts till i Gävle tingsrätt, från 15 till 14 års fängelse.

Midsommarmordet i lilla Högbo, Sandviken, har blivit väldigt uppmärksammat i medierna. Paret skulle fira midsommar tillsammans med sina respektive barn. Men ett 30-tal knivhugg kom emellan.

Klockan 01.58 på natten mot midsommarafton skrev kvinnan på sin Facebooksida att hon gillade thrillern "Sova med fienden", där Julia Roberts dödar sin man. Hon avslutade inlägget med "Nu blir det denna film", gick och hämtade en filékniv och högg ihjäl sin sovande sambo, skriver Aftonbladet.

I ett brev till tidningen berättar kvinnan om det som hänt: "Ingen planering och inget motiv fanns. Jag älskade X och han mig och vi såg fram emot vår framtid. Så detta är en mycket olycklig händelse som jag önskar skulle vara ogjord. Absolut inget jag ville och det hoppas jag att alla någon gång ska förstå", skriver hon.

42-åringen har hela tiden hävdat att hon utfört handlingen i nödvärn, då hon varit utsatt för våld och kränkningar, och hennes advokat yrkade i överklagandet på att hon skulle frikännas. 

I domen, som meddelades i dag, konstaterar hovrätten att kvinnan utsatts för visst våld och kränkande beteende men att hon inte befunnit sig i en nödvärnssituation. De sänker fängelsestraffet med ett år.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro