ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högg sina föräldrar till döds – sedan tillagade han dem i mikron

Emmelie Wallroth · 23 Mar 2015
Uppdaterad 23 Mar 2015
Henry Chao har nu dömts till livstids fängelse för att ha dödat sina föräldrar.

Henry Chao har nu dömts till livstids fängelse för att ha dödat sina föräldrar. Foto: All Over Press


När föräldrarna anmäldes försvunna var Henry Chao, 31, med och hjälpte till att leta. Men han visste var föräldrarna fanns – styckade i två kylskåp i en lägenhet i Hong Kong.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 1 mars för två år sedan som Chau Wing-ki, 65, och Siu Yuet-yee, 63, följde med sonen Henry Chao, 31, till en lägenhet i Hong Kong, vilket flera utländska medier rapporterat om.

Därefter var föräldrarna spårlöst försvunna.

Några dagar senare sökte Henry Chau efter dem tillsammans med sin bror. Han vände sig till och med till media för att be om allmänhetens hjälp i sökandet efter föräldrarna, enligt South China Morning Post.

Men samtidigt som sökandet pågick skickade Henry Chau meddelanden till sina vänner där han berättade att det var han själv som låg bakom försvinnandet. Han erkände att han hade dödat sina föräldrar och omkring två veckor senare kunde han och ytterligare en man, vars lägenhet Henry varit i tillsammans med föräldrarna den 1 mars, gripas av polisen.

Polisen hittade då föräldrarnas kroppar hackade i småbitar med huvudena inne i två kylskåp i lägenheten. 31-åringen hade huggit ihjäl dem – sedan styckat och värmt deras kroppsdelar i mikrovågsugnen.

Henry Chao ska ha uppgett att mannen vars lägenhet de varit i också hade varit delaktig i morden, någonting som mannen förnekat och som även domstolen nu valt att inte tro på. Enligt domaren Michael Stuart-More är Henry en ”extremt farlig man” som ”skulle ljuga för vem som helst”, skriver South China Morning Post.

Nu har Henry Chao dömts till livstids fängelse. Mannen som han påstått ska ha varit medhjälpare frias helt från anklagelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro