ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höggs ihjäl – efter bråk om hundvalp

Josefin Svenberg · 4 Jun 2013
Uppdaterad 4 Jun 2013

Bråket om en hundvalp slutade med att en 45-årig man dödades med 33 knivhugg. Nu har en 27-årig svensk dömts till 14 års fängelse för mordet i en Oslolägenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 2 februari i fjol som en kvinna larmade polisen om ett knivbråk i en lägenhet på Sinsenveien i Oslo.

På platsen hittades den 45-åriga mannen livlös och blodig, samt två skadade svenska män och den norska kvinnan som slagit larm. Enligt de överlevande hade en okänd man tagit sig in i bostaden och gått till attack, men polisen anade snart att historien inte stämde, skriver Aftenposten.

I tingsrättsdomen kommer det fram att kvinnan ungefär en månad tidigare hade sålt en hundvalp till 45-åringen utan att få betalt. För att reda ut vad som hänt träffades de i lägenheten på Sinsenveien där kvinnan bodde tillsammans med en av svenskarna. Han var i lägenheten, liksom den nu dömde 27-årige svensken, och de båda lade sig i diskussionen.

Bråket trappades upp och när den 45-årige norrmannen gav 27-åringen ett knytnävsslag hämtade svensken en kökskniv som han högg 45-åringen med.

Efter fyra knivhugg ska norrmannen ha segnat ner till golvet, men 27-åringen fortsatte att hugga mannen. Enligt obduktionen hade 45-åringen fått 33 knivhugg i ryggen, bröstet och huvudet.

”Brottet framstår som särskilt frånstötande och brutalt”, skriver Oslo tingsrätt i sin dom, enligt Dagbladet.

Den 27-årige svensken döms nu till 14 års fängelse för mordet. Enligt norska medier är han tidigare dömd för flera våldsbrott i Sverige.

Foto: Scanpix/Arkiv
klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro