ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högklackade skor– ett lyft för sexlivet

Anneli Wikström · 6 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Marie Serneholt är en av många kvinnor som gillar att bära högklackat.
Marie Serneholt är en av många kvinnor som gillar att bära högklackat.Foto: SCANPIX

Att bära högklackade skor kan betyda ett uppsving för sexlivet. Det visar en färsk italiensk undersökning. Högklackade skor kan vara toppen för sexlivet på många sätt och vis. Det är nämligen inte bara snyggt utan det kan också påverka knipmusklerna. Enligt en forskning från Italien tränas bäckenmuskulaturen då man går i högklackat och detta kan i sin tur ge ett uppsving åt sexlivet, enligt australienska tidningen Couriermail.

Doktor Maria Cerruto, vid universitetet i Verona i Italien, är en av dem som står bakom undersökningen. – Höga klackar gör att bäckenbottenmuskulaturen tränas och det minskar behovet av att själv behöva göra övningar, säger hon.

66 kvinnor under femtio år har intervjuats om deras användning av högklackade skor, deras sexliv och hur ofta de tränar underlivsmuskulaturen. Det visade sig att de kvinnor som ofta använde högklackat var mer fasta i muskulaturen än de andra.

Designern Manolo Blahnik, vars skor ofta bärs i ”Sex and the city” är glad över resultatet. – Det är fantastiska nyheter, säger han till Couriermail.

Pelle Ullholm, sex och relationsexpert på RFSU, är tveksam till resultaten i undersökningen.

– Det är inte en lätt fråga att svara på om högklackade skor påverkar bäckenmuskulaturen eller inte. Det man kan fastslå är ju att själva muskelkontrollen kan förbättras om man tränar knipövningar. Men det är ingen garanti eftersom sex handlar om känslor. De flesta kvinnor föredrar dessutom klitorisstimulering och då har bäckenmuskelaturen mindre betydelse för sexet, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro