ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högkonjunktur för nätets singelsajter

Moa Kärnstrand · 12 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Man lägger mer tid på att träffa andra människor när det är sämre tider, säger Tadde Sjöstrand, 38, som i helgen var på sajtens Shakemyworld.se:s evenemang i Stockholm tillsammans med närmare 150 andra singlar, bland andra Vera Lisenstedt, 28.

– Man lägger mer tid på att träffa andra människor när det är sämre tider, säger Tadde Sjöstrand, 38, som i helgen var på sajtens Shakemyworld.se:s evenemang i Stockholm tillsammans med närmare 150 andra singlar, bland andra Vera Lisenstedt, 28. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Rädsla för att bli arbetslös och inte samvete att festa upp pengar. I kristider vill svensken ha någon att dela oron med. På singelsajterna har aktiviteten slagit i taket de senaste månaderna.När singelsajten Shakemyworld.se ordnar ”after work” kommer 150 singlar. Bara för ett par månader sedan samlade samma evenemang bara en tredjedel så många.– I tuffa tider tänker man på att hitta trygghet, säger Johan Landgren, sajtens grundare.Aktiviteten på sidan har ökat med 70 procent under de senaste månaderna, enligt honom. Fler medlemmar har kommit till och fler meddelanden skickas.– Det är inte lika lätt att vara singel och tuff i en lågkonjunktur när man inte vet hur verkligheten ser ut i morgon, säger Landgren.Hanna Bergholm på Match.com bekräftar.– Nu vill människor boa in sig. Det är lättare att vara två i dåliga tider, man har någon att luta sig mot om man skulle förlora jobbet.Hon vill inte avslöja exakt hur stor ökning av matchmakingaktiviteterna företaget ser på sidan.– Men det har blivit mer de senaste månaderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro