ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Högtryck på campingar när kronan ligger lågt

Anders Göransson · 2 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Familjen Axelsson äter en klassisk tältmåltid, makaroner med köttfärssås.

Familjen Axelsson äter en klassisk tältmåltid, makaroner med köttfärssås. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

I år är det en helsvensk sommar som gäller för många. Campingplatser är knökfulla, nöjes- och djurparkerna slår rekord och shoppingen går för högtryck.– Hittills i år har det sett fantastiskt bra ut. Våra medlemmar talar om ett jättetryck och fulla campingar över hela landet, säger Lars Isacson, vd för Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation (SCR).Den svaga kronan bidrar både till att svenskar drar sig för att åka utomlands och till att utländska turister väljer Sverige som resmål. Rapporter talar till exempel om att danska campingplatser står mer eller mindre tom­ma eftersom danska campare väljer en billigare semester i Sverige.Det ser också riktigt bra ut för landets nöjesparker. – De totala besökssiffrorna ligger hittills på över 600 000 besökare enbart i juli. Det är en uppgång med 11 procent jämfört med föregående år, säger Jan Roy, tillförordnad koncernchef för Park & Resorts Scandinavia, där bland annat Kolmårdens djurpark, Gröna Lund och Skara Sommarland ingår.Semestrandet på hemmaplan har också bidragit till en uppsving för handeln. Siffrorna för juni visar en ökad försäljning i detaljhandeln med 5,4 procent i juni, jämfört med samma månad i fjol, mätt i löpande priser

Gröna Lund i stället för utomlands

SVERIGESEMESTRARE. Det blir ingen utlandsresa i år för familjen Axelsson från Västervik – men väl en semesteresa i Sverige. Metro träffar Thomas och Lena med sjuåriga dottern Wilma på Bredängs camping i södra Stockholm.– Vi hade egentligen tänkt åka utomlands, men det blev för dyrt nu när kronan är så svag, säger Thomas.Campingen är praktiskt taget fullbelagd, och många av gästerna använder den som utgångspunkt för att ”göra huvudstaden”.– I kväll ska vi till Gröna Lund, hojtar Wilma entusiastiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro