ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höj dina kolleger och lyft dig själv

Kristian Borglund · 1 Mar 2012
Uppdaterad 1 Mar 2012

Motivation ökar när vi utvecklar kollegerna och oss själva.

klar

Artikellänk är kopierad

Få ett uppsving i motivationen på jobbet. Träna dig på att lyfta dig själv och dina kolleger. Här får du hjälp – av Martin Grauers, 34, Sveriges första CCO, chief culture officer.

– Om din inställning är att både du och din omgivning ska vara lite bättre än i går när ni går hem från jobbet i dag frigörs en enorm energi, säger Martin Grauers, 34.

Han menar att vårt engagemang och vår motivation på jobbet ökar när vi utvecklar kollegerna och oss själva.

I sin roll som CCO på företaget Klarna, som levererar betallösningar för e-handel, talar han sig varm för att låta de uttalade företagsvärderingarna ligga till grund för utvecklingen:

– Ett exempel: Här på Klarna har vi exempelvis enkelhet som en av våra kärnvärderingar. Så hos oss uppmanas chefer och medarbetare att titta särskilt mycket på hur väl man kommer med enkla lösningar på komplexa problem. 

I höstas blev Martin Grauers själv utsedd till Sveriges mest inspirerande medarbetare av talangnätverket 4potentials. 

Täta dialoger kring utveckling är nödvändiga för att kunna lyfta på jobbet, menar han.

– Hos oss sätter sig cheferna ner en gång i veckan med medarbetarna för att stämma av, och hjälper varandra att förstärka goda beteenden genom coachning och feedback. För att kunna höjas är det viktigt att det avsätts tid för att ta sådana här saker. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro