ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höjd p-avgift för att minska bilåkandet

Johan Nylander · 13 Feb 2013
Uppdaterad 13 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Ett trafikkaos hotar Stockholm i och med att allt fler människor flyttar in. Nu föreslå trafikkontoret höjning av p-avgiften och fördubblad trängselskatt, skriver Dagens Nyheter.

Fram till 2030 ska drygt 100.000 nya bostäder byggas i Stockholm enligt politikernas planer. Det kommer sätta hårt tryck på stadens trafiknät. Trafikkontoret så kallade framkomlighetsstrategi syftar till att minska bilåkandet, skriver tidningen.

Konsultgruppen förslår bland annat fördubblad boendeparkeringsavgift och trängselskatt. De vill också att parkeringsavgiften höjs till 30 kronor i timmen och att den ska tas ut hela dygnet överallt i staden.

Samtidigt ska antalet p-platser minska på huvudgatorna och kollektivtrafiken ska bli smidigare.

– Vi har tagit till ganska hårt för att se vad kraftiga miljöavgifter kan åstadkomma. Det är mer eller mindre realistiska alternativ. Syftet med utredningen är att vi måste ha beredskap och kunskap om vad det innebär att bygga fler bostäder, säger Rolf Gäfvert, trafikplaneringsingenjör på trafikkontoret, till Dagens Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro