ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höll ex-flickvän inspärrad – häktas för kvinnofridskränkning

TT och Metro · 29 Nov 2013
Uppdaterad 29 Nov 2013

Den 22-årige man i Arvika som hållit sin före detta flickvän fången i lägenheten häktas nu för grov kvinnofridskränkning, skriver NWT.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen utreder även misstankar om utpressning, skriver  Nya Wermlands-Tidningen.

– Misstankarna lever men den delen är inte färdigutredd, därför fanns inte utpressningen med under häktningsförhandlingen, säger åklagare Pia Hammar till NWT.

Det var förra lördagen som flera personer hörde en kvinnas rop på hjälp. De larmade polisen samtidigt som de följde ropen fram till en lägenhet.

– De får upp lägenhetsdörren. Kvinnan hålls fast av den här mannen och han vill inte släppa henne. Men ett vittne lyckas till slut få loss henne, berättar Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, för TT.

Paret har varit tillsammans under några år. Men i juni hände något mellan dem och kvinnan tvingades ta ut pengar från sitt eget konto och ge honom.

– Han har vid flera tillfällen slagit henne i ansiktet och det har pågått under en längre tid. Han har på sätt och vis hållit henne inspärrad eftersom hon inte fått gå ut som hon velat, säger Andersson.

Enligt anmälan pågick utpressningen och misshandeln från juni i år fram tills i lördags då folk hörde hennes rop.

klar

Artikellänk är kopierad

TT och Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro