ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höll kvinna inlåst i ett halvår

Johan Mårtensson · 17 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

Skolbarnen upptäckte nödlappen på trottoaren - och den inspärrade kvinnan kunde räddas ur lägenheten. - Hon kan ha varit inlåst i ett halvår, säger Linda Pleym, informatör vid Malmöpolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

I en lägenhet på Bergsgatan ska den 31-åriga kvinnan ha hållits instängd av sin man. Enligt polisen kan hon ha varit inlåst så länge som i ett halvår.
I en lägenhet på Bergsgatan ska den 31-åriga kvinnan ha hållits instängd av sin man. Enligt polisen kan hon ha varit inlåst så länge som i ett halvår.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

”Hjälp mig”. Så stod det på lappen som barnen hittade på en trottoar på Bergsgatan i Malmö i måndags. På lappen fanns också namn, personnummer och en vädjan om att kontakta polisen.

– Pojkarna gick fram till närmaste vuxna och visade lappen. De slog larm och vi skickade en patrull till platsen, säger Linda Pleym.

I lägenheten möttes polisen av den 31-åriga kvinnan som uppgav att hon blivit slagen av sin man upprepade gånger. Han ska också ha hållit henne inlåst i ungefär ett halvårs tid.  

– Av förhören framgår det att han tagit nycklar och mobil så att hon inte kunnat ta sig ut ur lägenheten eller kontakta omvärlden, säger Linda Pleym.

Kvinnan ska vid flera tillfällen ha försökt ropa på hjälp men blivit stoppad av maken. Till slut lyckades hon skriva lappen och kasta ut den genom ett fönster.

–- Pojkarna såg inte när lappen singlade ner, men de uppmärksammade den på trottoaren. Kvinnan säger att hon aldrig trodde att någon skulle upptäcka den, men de här unga skolpojkarna gjorde helt rätt och visade civilkurage, säger Linda Pleym.

När kvinnans make, som är i 60-årsåldern, greps fanns parets gemensamma spädbarn också i bostaden. Mannen är nu anhållen misstänkt för misshandel och olaga frihetsberövande. Han har medgett vissa omständigheter men anser inte att kvinnan varit i behov av att gå ut.

– Han säger att hon har honom och att han är allt hon behöver, säger Linda Pleym.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro