ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Holland vill likställa cannabis med kokain och ecstacy

Tomas Lundin · 10 Okt 2011
Uppdaterad 10 Okt 2011
En australiensiskt turist röker på i en coffee shop i Amsterdam. Snart kan turister förbjudas att röka cannabis.

En australiensiskt turist röker på i en coffee shop i Amsterdam. Snart kan turister förbjudas att röka cannabis. Foto: Scanpix


Hollands allt mer restiktiva drogpolitik skrivas åt ytterligare. Särskilt stark cannabis kan nu komma att likställas med kokain och ecstacy.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt en talesman för den holländska regeringen är cannabis som innehåller mer än 15 procent av den aktiva ingrediensen THC så starkt att det borde klassas som en helt annan drog, skriver Time. Det innebär att landets "coffee shops" kommer att få ersätta det mesta av sitt gräs och hasch med snällare varianter. Förslaget syftar till att förbättra hälsan för landets invånare, men alla är inte så säkra på det. – Om det uppmuntrar till att röka större mängder gräs med låg THC-halt kan det göra mer skada än nytta, säger Jeffrey Parsons, psykolog vid Hunter College i New York och syftar på att mer rök kan skapa mer lungsjukdomar.  Ägarna till cannabis-caféerna är också oroliga för att de inte ska kunna kontrollera THC-halten på varorna de tar in. Enligt experter kan halten variera, till och med i olika delar av en och samma planta. Hollands liberala cannabislagar har under de senaste åren dragits åt mer och mer. Många licenser till "coffee shops" har dragits in och planer finns på att förbjuda turister att besöka dem överhuvudtaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro