ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hölls fången av IS – tror sig ha svaret på hur de ska stoppas

· 4 Dec 2015
Uppdaterad 4 Dec 2015

En fransk journalist som hölls som gisslan av IS under tio månader tror inte att vapen kan stoppa terrorgruppen. Han tror tvärtom att Storbritannien bygger sin egen fälla genom att bomba Syrien.

klar

Artikellänk är kopierad

Nicolas Henin.
Nicolas Henin.Foto: TT

Den franska journalisten Nicolas Henin som hölls fången av IS under tio månader tror sig ha svaret på hur terrorgruppen ska stoppas uppger The Independent.

– Vinnarna av det här kriget kommer inte vara de som har de nyaste, dyraste och mest sofistikerade vapnen utan de som lyckas att vinna över folket, säger han i en intervju med The Independent.

► LÄS MER: Skäggklubben misstogs för IS-terrorister: "Helt sjukt"

Nicolas Henin är emot bombningarna av Syrien och tror i stället på att införa flygfria zoner över de områden som styrs av IS. 

– Vad vi måste göra – och det är verkligen det viktiga– är att få med den lokala befolkningen. Så fort folket får hopp om en politisk lösning så kommer den Islamiska staten att kollapsa, säger Nicolas Henning till The Independent.

► LÄS MER: Folkpartiet: Stockholms stad vill ge IS-krigare förtur i bostadskön

Att bomba Syrien gynnar IS enligt honom. Det gynnar IS och skapar enbart mer misär för folket.

– Varför gör vi så många misstag? Varför har människor så svårt att förstå IS vision? Säger Nicolas Hening.

Nicolas Hening är en frilansjournalist som under större delen av sin karriär har jobbat i Irak och Syrien. Tillsammans med andra gisslan höll IS honom fången i en underjordisk cell. Efter förhandlingar mellan den franska regeringen och gisslantagarna släpptes Nicolas Hening.I cellen satt även den amerikanska journalisten James Foley som senare avrättades.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro