ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hollywood på svenska

Katarina Matsson · 11 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
“Vår lilla djurpark börjar växa till sig …” säger Alexander Skarsgård på svenska i kvällens ”True blood”.  

“Vår lilla djurpark börjar växa till sig …” säger Alexander Skarsgård på svenska i kvällens ”True blood”.  


klar

Artikellänk är kopierad

Vår nya Hollywoodstjärna Alexander Skarsgård, 32, hakar på höstens blodsugartrend. Möt hans senaste karaktär: En tusenårig vikingavampyr. Nu gör han entré i hyllade ”True Blood”. – Han är en jävligt hal snubbe. Det var kul att leka med en känsla av att vara blasé. På tusen år har man sett ganska mycket och jag tror att man släpper alla spel. Han tycker att människorna springer runt och desperat letar efter en mening med saker, medan han är så här ”lilla hjärtat, jag har varit här i tusen år, det finns ingen mening.” Det har varit väldigt roligt, säger han.

I USA börjar de kvinnliga fansen få upp ögonen för honom, men Alexander Skarsgård är inte orolig för att bli påhoppad på gatan.– Jag har lång blond peruk och är vitsminkad så jag tror verkligen inte att folk kommer att känna igen mig, säger han.

Med det var nära att vampyrrollen glidit honom ur händerna. När Alan Ball, som även ligger bakom kultförklarade ”Six feet under”, skulle börja filma befann sig Alexander i Moçambique för inspelningen av krigsdramaserien ”Generation Kill”.

Men så kom manusstrejken och lade ”True blood” på is – lagom till dess att Alexander var tillbaka. – På ett konstigt sätt gjorde den att jag fick ett jobb, säger han.

Exempel ur filmer

”American gigolo”: Julian Kaye (Richard Gere) ska ta emot en svensk kund och övar svenska med ljudband: – Är detta ert första besök? Nej, vi var här i fjol också. Är ni här ensam?”Titanic”: Jack Dawson (Leonardo Di Caprio) spelar till sig båtbiljetterna från två svenskar.  En av dem, Olaf, blir arg: – Förbannade hönshjärna. Kan inte fatta att du spelade bort våra biljetter.”The producers”: – Bialystock and Bloom? Goddag min vännen, säger Ulla Inga Hansen Benson Yonsen Tallen-Hallen Svaden Svanson som spelas av Uma Thurman (bilden).”Minority Report”: Med både Max von Sydow och Peter Stormare. Dr Solomon (Peter Stormare): ”Greta kom ut nu, för fan, torka arslet, skynda på”. Greta spelas av halvsvenska Caroline Lagerfeld som bidrar med ”Små grodorna”.”The beach”: Christo (Staffan Kihlbom) råkar ut för ett hajanfall, behöver läkare men vägrar gå nära vattnet.  – Nej, det går inte. Jag går inte i vattnet en gång till! Läkaren måste komma hit!”Jurassic Park”: Peter Stormares  karaktär Dieter Stark blir förbannad när han anfalls av små ettriga urtidsödlor. – Helvetes jävla helvete! Jävla fan. ”Fargo”: Peter Stormare (bilden) gör det igen och utbrister ”jävla fitta” under en biljakt.    

Källa: www.allatalarsvenska.se

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro