ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hollywooodstjärnor i historisk rättegång

Tomas Lundin · 10 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Anthony Pellicano avbildad under rättegången.

Anthony Pellicano avbildad under rättegången. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Den före detta underkädesmodellen poserar i underkläder på sin webbsida. Tarita Virtue säger sig inte längre jobba som privatdetektiv, utan som  "skådespelerska, modell och talesperson". Bland sina särskilda färdigheter hamnar "skicklig med vapen" högst.
Den före detta underkädesmodellen poserar i underkläder på sin webbsida. Tarita Virtue säger sig inte längre jobba som privatdetektiv, utan som  "skådespelerska, modell och talesperson". Bland sina särskilda färdigheter hamnar "skicklig med vapen" högst.Foto: All Over Press

Sylvester Stallone, Kevin Costner, Tom Cruise och en före detta utvikningsmodell kan komma att vittna i rättegången mot den maffiabesatte privatdetektiven Anthony Pellicano, kallad "the Big Sleazy". Han åtalas för att ha pressat stjärnor på stora summor för att hålla tyst om deras hemligheter.FBI stormade privatdetektivens kontor 2002, efter att en reporter som undersökte fallet hade fått en död fisk, en ros och en hotfull lapp på sin sönderslagna vindruta.På Pellicanos kontor hittades en databank med hundratals buggade konversationer mellan stjärnor och deras älskare, advokater och rådgivare och ett kassaskåp fullt med handgranater och sprängämnen. Nu åtalas 63-åringen på ett hundratal punkter.– Mitt jobb var att lyssna på inspelade telefonkonversationer och ta reda på vad som var användbart för våra kunder, säger Pellicanos före detta anställda, Tarita Virtue, utnämnd till "Hollywoods sexigaste privatdetektiv" av American magazine.Den före detta skönhetsdrottningen började jobba åt Pellicano 1996 och gömmer sig nu i väntan på att vittna senare i veckan.Hon beskriver sin arbetsgivare som så besatt med maffiaritualer att han insisterat på att barnen skulle kyssa hans hand.Efter att hon brutit tystnaden har Virtues familj fått ta emot dödshot. – Han ringde mina föräldrar i Boca Raton och sa "det är synd att ni inte kan kyssa er dotter adjö", säger hon enligt Times Online.Listan med tänkbara vittnen är 70 sidor och innehåller lika många kända namn som en skvallertidning.Sylvester Stallone är en av de stjärnor vill vittna mot sin förre vän. Pellicano avlyssnade Stallones samtal för att få honom att lägga ner en stämningsansökan mot en före detta finansrådgivare.– Om du är vän med Anthony är du familj, om du inte är hans vän har du problem, har Stallone sagt om Pellicano.En polis har dessutom erkänt att han mottagit runt en miljon kronor i utbyte mot kändisars personnummer och brottsregister, enligt New York Post.FBI har förberett fallet i fem år och är nu säkra på att bevisningen räcker för att sätta honom i fängelse på livstid. Pellicano är självsäker på maffia-maner och säger att han kommer att vara ute till sommaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro