ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hologram-intervjuer i CNN:s USA-valvaka

Tomas Lundin · 3 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton står bredvid sitt eget hologram. Kan du se vilken som är den riktige Hamilton?

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton står bredvid sitt eget hologram. Kan du se vilken som är den riktige Hamilton? Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Tisdagens presidentvalvaka kommer att bli en uppvisning i den senaste tv-tekniken. CNN går längst och satsar på hologram i tv-studion.– Alla gör någonting virtuellt under det här valåret, säger  CNN:s vice vd David Bohrman till USA Today, som fått smygtitta på tekniken.I CNN:s studio kommer den vanliga tvådelade skärmen när personer intervjuas att ersättas – av Star Wars-teknologi.När Wolf Blitzer talar med Obamas eller McCains medarbetare i Chicago respektive Phoenix kommer personen projiceras i 3D så det ser ut som den är på plats i studion på Manhattan.– Virtuella element i en verklig miljö ser så mycket bättre ut än en verklig person i en virtuell miljö, säger David Bohrman.Hela valupptakten har präglats av nya grepp från tv-stationerna, men klimax kommer att vara själva valvakan den 4 november, som väntas bli sedd av fler tittare än någonsin.Inte mindre än 44 kameror kommer att finnas på plats på varje plats för att fånga intervjupersonerna i full 3D. Två hologram-personer ska kunna stå med Wolf Blitzer i studion.Tekniken tillhandahålls av två företag, Vizrt och SportVu, som annars brukar jobba med virtuella miljöer  för sport och film.De andra nätverken går nästan lika långt. Fox har byggt tre HD-anpassade studior och en enorm touch-screen. NBC har satsat på att kunna presentera resultat från vallokalsundersökningar i realtid.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro