ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Homepod och Imac Pro – här är alla nya produkter från Apple

Aron Andersson · 5 Jun 2017
Uppdaterad 5 Jun 2017

En smart högtalare med ljud som anpassar sig efter rummet – och världens kanske dyraste dator? Det var några av nyheterna som Apple presenterade på utvecklarkonferensen WWDC i San Jose. Här sammanfattar vi nyheterna.

klar

Artikellänk är kopierad

I två och en halv timme presenterade Apples vd Tim Cook och hans kollegor nyhet efter nyhet på måndagens keynote i San Jose, Kalifornien. Någon ny Iphone handlade det inte om, istället blev det lite datorer och en högtalare.

LÄS MER: Här hittar du Metros livebevakning av Apples presentation

Så här ser uppställningen ut.

Homepod är Apples nya smarta högtalare, den är ungefär 18 centimeter hög och anpassar ljudet efter rummet den står i.
Homepod är Apples nya smarta högtalare, den är ungefär 18 centimeter hög och anpassar ljudet efter rummet den står i.

Homepod.

En helt ny produktkategori för Apple är smarta högtalaren Homepod som kommer i två färger, rymdgrått och vitt. Högtalaren är ungefär 18 centimeter hög och konkurrerar med produkter som Amazon Echo och Google Home.

LÄS MER: Analys: Äntligen visar Apple något helt nytt – ändå känns det gammalt

Siri är hjärtat i Homepod och du pratar med röstassistenten för att starta musik, få väderleksrapporten eller styra ditt smarta hem, för att nämna några exempel. Den kommer kosta 349 dollar, jämför med 109 dollar för Google Home. Apple försöker dock utmärka sig genom att satsa på ljudkvaliteten.

Homepod ska låta lika bra som trådlösa högtalare skapade enbart för musik och gör detta genom ett särskilt akustiksystem som läser av omgivningarna och anpassar ljudet därefter.

När Homepod börjar säljas i slutet av året blir det till en början bara i USA, Storbritannien och Australien.

Ipad Pro finns i två uppdaterade modeller varav 10,5-tumsversionen har en skärm som täcker mer av framsidan än tidigare.
Ipad Pro finns i två uppdaterade modeller varav 10,5-tumsversionen har en skärm som täcker mer av framsidan än tidigare.

Ipad Pro.

De nya Ipad Pro-modellerna, som är två till antalet, är på 10,5 respektive 12,9 tum. Skärmen har förbättrats med högre uppdateringsfrekvens på 120 Hz, och själva surfplattan får förbättrad prestanda med nytt chip, A10X Fusion.

Trots att det är en surfplatta ska den klara av uppgifter som att redigera 4K-video och rendera 3D-bilder. Billigaste modellen kostar 7 495 kronor. Då ingår inte Apple Pencil som kostar 1 095 kronor extra.

Med nya IOS 11 kommer några specifika uppdateringar för Ipad som ger en bättre multitasking och möjlighet att dra och släppa bilder, länkar och filer.

Imac Pro.

Ännu en förhandglimt av en kommande produkt som släpps först i december. Förutom att Imac Pro kommer i nya färgen rymdgrått så har den bättre prestanda än någon Imac tidigare.

Datorn går att köpa med upp till 18 kärnig processor och grafikkort som klarar upp till 22 teraflop. I sitt billigaste utförande kostar datorn 4 999 dollar, troligtvis närmare 50 000 kronor och i sitt dyraste utförande kommer den sannolikt att bli löjligt dyr, förmodligen en av de dyraste datorerna som kan köpas.

Nya Mac-datorer.

Vanliga Imac, Macbook, Macbook Pro och Macbook Air uppdateras i olika utsträckning, men inga omvälvande förändringar. Det handlar om förbättrad prestanda och några nya Thunderbolt 3-anslutningar till Imac.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro