ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Homoäktenskap försvårar integration"

Jenny Sköld · 1 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Före detta kd-ledaren Alf Svensson och före detta c-ledaren Thorbjörn Fälldin sågar samkönade äktenskap.

Före detta kd-ledaren Alf Svensson och före detta c-ledaren Thorbjörn Fälldin sågar samkönade äktenskap.


klar

Artikellänk är kopierad

Äktenskap mellan två människor av samma kön skulle göra att invandrare känner sig mer främmande inför den svenska kulturen. Så resonerar ett antal debattörer, däribland före detta kd-ledaren Alf Svensson och före detta centerledaren Thorbjörn Fälldin i en artikel på DN Debatt i dag.

Det kan i sin tur leda till större polarisering mellan invandrare och infödda svenskar, menar de.

Vid sidan av att integrationen av nya svenskar försvåras fokuserar skribenterna på att barnen får sina rättigheter kränkta i ett homosexuellt äktenskap.

"Vi anser att förslaget strider mot det biologiska faktum att äktenskapet i grunden är en institution som syftar till reproduktion. Äktenskapet mellan en man och en kvinna är den enda familjeform som värnar barnen", skriver de och fortsätter: "Ett barn har rätt att känna till sitt eget genetiska ursprung och arv - inte enbart halva utan hela sitt 'jag'".

Debattartikeln tar sin utgångspunkt i den utredning som Hans Regnér gjort på uppdrag av regeringen, där utredaren föreslår att även två män eller två kvinnor ska kunna ingå äktenskap.

Folkpartiets gruppledare Johan Pehrson anser att regeringen tvärtom måste skynda på arbetet för att ge homosexuella rätt att gifta sig.

- Den utredning som presenterades tidigare i våras ger en bra grund för ett sådant beslut. Att stärka homosexuella människors rättigheter är en toleransfråga som borde vara självklar i ett modernt samhälle, säger han i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro