ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Homohets gav helt fotbollslag sparken

Metro-TT · 5 Dec 2012
Uppdaterad 5 Dec 2012
Det uttalade hbt-laget Stockholm Snipers utsattes för hån och sexuella trakasserier.

Det uttalade hbt-laget Stockholm Snipers utsattes för hån och sexuella trakasserier. Foto: Scanpix


"Bögjävel", "slyna", och "alla har HIV". De sexuella trakasserierna haglade mot motståndarlaget Stockholm Snipers under en match i höstas. Nu sparkar Sörskogens IF hela sitt A-lag.

klar

Artikellänk är kopierad

Division 7-laget Sörskogens IF sparkar hela sitt A-lag efter anklagelser om att spelarna i laget riktat homofoba uttalanden mot ett motståndarlag. Det var i matchen mot hbt-laget Stockholm Snipers som motståndarna fick höra utryck som "du suger kuk för 50 spänn", "alla har HIV" och "vi blir förmodligen smittade", skriver Lokaltidningen Mitt i Huddinge.

– Vi hade inte något annat val än att stänga av hela laget. Ordbruken lämpar sig inte inom fotbollen eller någon annanstans. Vi är en förening med 90 procent ungdomar och måste vara tydliga med vår värdegrund, säger Ketil Torp, ordförande i Sörskogen.

Sörskogen fick i november 5 000 kronor i böter av Stockholms fotbollförbund, som också ålade klubbens representanter att delta i en etikutbildning.

Det var första gången som Stockholms fotbollsförbund utdömde denna typ av straff för så kallat ”homofobiskt uppträdande”, i direkt anknytning till en fotbollsmatch. Men nu straffar alltså föreningen sitt lag ännu hårdare.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro