ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Homosexualitet kan botas med förbön"

Matilda Bjerlöw · 7 Jan 2013
Uppdaterad 16 Jan 2013
En tidigare elev riktar nu skarp kritik mot en skola i Sundsvall, bland annat för hur sex- och samlevnadsundervisningen var utformad. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

En tidigare elev riktar nu skarp kritik mot en skola i Sundsvall, bland annat för hur sex- och samlevnadsundervisningen var utformad. Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Scanpix


På en skola i Sundsvall ska eleverna ha fått lära sig att homosexualitet kan "botas" med förbön. En tidigare elev riktar nu skarp kritik mot skolan och får medhåll av en tidigare anställd.

klar

Artikellänk är kopierad

Den före detta eleven gick ut nian på Kristna skolan Oasen i Sundsvall för några år sedan och i ett brev skriver hon nu om sina jobbiga minnen från skoltiden. Flickan berättar bland annat hur de fick titta på en avskräckande abortfilm och att de fick lära sig att homosexualitet kunde botas med förbön.

– Eleven ska ha all heder. Det är dags att någon lyfter bladet från munnen", säger en person som tidigare arbetat på skolan till Sundsvalls Tidning. – Jag har sett elever som gråtit efter att ha sett filmen. Den visar bland annat hur ett instrument förs in i kvinnans livmoder och krossar huvudet på fostret innan det dras ut. En speakerröst berättar att fostret värjer sig i smärta under ingreppet, fortsätter den tidigare anställde.

Skolans rektor, Karl-Erik Lundin, säger att han är förvånad över kritiken, eftersom han upplever stämningen på skolan som god: – Vi har slutat visa filmen eftersom några föräldrar reagerade. Men vi är en kristen skola med en restriktiv hållning till abort. Många gånger framställs det som ett preventivmedel och personligen tycker jag att det är fel.

Har eleverna fått lära sig att homosexualitet kan botas med förbön? – Det låter som något jag kan ha sagt. Min erfarenhet är att det går att ändra om man upplever det som ett problem. Jag tror på förbönens kraft och har själv sett människor resa sig ur rullstolen. Men det finns absolut ingen uttalad åsikt om att elever som är homosexuella inte är välkomna på vår skola.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro