ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Homosexuella paret får inte gifta sig – eftersom de är far och son”

· 5 Nov 2015
Uppdaterad 5 Nov 2015
Det blir ingen ring på fingret förrän frågan är löst.

Det blir ingen ring på fingret förrän frågan är löst. Foto: Bob Jones / Alamy


Det är nu fritt fram för homosexuella par att ingå äktenskap i USA. Men paret Roland Bosee Jr. och Nino Esposito har stött på patrull. Officiellt är de nämligen far och son och nekas därför giftermål.

klar

Artikellänk är kopierad

Magi uppstod påsken 1970 då Roland Bosee Jr. och Nino Esposito träffades för första gången. – Det är svårt att sätta fingret på. Man träffar någon och det bara säger klick, säger Nino Esposito till Pittsburgh Post-Gazette.

►LÄS MER: Båda korrigerade sitt kön – nu ska de gifta sig

I flera amerikanska stater tog det länge innan homosexuella fick rätt att gifta sig. Men paret Bosee/Esposito ”lurade” ändå systemet för att kunna bli en familj och därmed åtnjuta lägre arvsskatteprocent. I parets hemstat Pennsylvania beskattas nämligen arv inom familjen med 4 procent jämfört med 15 procent utanför familjen.

Lösningen? Nino Esposito adopterade 2012 sin partner sedan 40 år. – Det var inte bara för pengarna, utan vi kände också att vi saknade en egen familj, säger Esposito till Pittsburgh Post-Gazette. Roland Bosee Jr. tillägger att han inte trodde att homoäktenskap skulle tillåtas under deras livstid, ”eller ens tjugo livstider”.

►LÄS MER: Jack och Georgehar äntligen fått varandra – efter 54 år tillsammans Nu när äktenskapsmöjligheten dykt upp står paret inför ett nytt problem. Lagen tillåter inte fäder och söner att gifta sig. Andra par som använt samma metod för att få familjerättigheter har lyckats annullera sina adoptioner, men för Bosee/Esposito tar det stopp. Men än är inte hoppet ute. Ärendet ska tas upp i domstol på nytt. Förhoppningen är att frågan ska vara avklarad i början av nästa år. Till dess undviker paret att korsa gator.  – Vi hoppas att frågan är löst innan en av oss har dött, säger Roland Bosee Jr.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro