ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hon åkte 30 mil på en liter bensin

Katarina Arnstad Elmblad · 22 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Lena Brundin körde i helgen den miljövänliga bilen Agilis i tävlingen Eco-marathon i Frankrike. Tävlingen går ut på att åka så långt som möjligt på så lite bränsle som möjligt.

Lena Brundin körde i helgen den miljövänliga bilen Agilis i tävlingen Eco-marathon i Frankrike. Tävlingen går ut på att åka så långt som möjligt på så lite bränsle som möjligt. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Trehundra kilometer på en liter bensin. Det resultatet placerade laget från Kungliga Tekniska högskolan i mitten av resultatlistan bland de 170 lag som i helgen tävlade i Shell Eco-marathon i Frankrike. – Vi är nöjda, det är ett helt okej resultat. Sista dagen såg det riktigt bra ut, men då hade vi otur och blev påkörda av en annan bil, säger KTH:s projektledare Sohrab Kazem Ahvazi. Bilen, som kördes av Lena Brundin, är byggd i kolfiberkomposit och väger bara 45 kilo. Över 3 000 studenter från 20 länder tävlade i helgen om att driva utvecklingen av den mest bränslesnåla och miljövänliga bilen. Från Sverige tävlade också ett lag från Chalmers i Göteborg, men fordonet  godkändes inte för start. Det franska lagets bil, som kammade hem segern, klarade 2 800 kilometer på en liter bensin, vilket är en liten försämring jämfört med förra årets bil, som inte fick slut på drivmedel förrän efter 3 830 kilometer.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro