ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon använder humorn som ett vapen

Ned Ehrbar, Metro World News · 20 Jul 2013
Uppdaterad 23 Jul 2013

Succén var ett faktum när hon spelade bruden Lillian i Bridesmaids”. Nu är Maya Rudolph tillbaka i en ny komedi som fick ett varmt mottagande på Sundancefestivalen – ”The way, way back”.

klar

Artikellänk är kopierad

Maya Rudolph spelar 
  
   Caitlyn i nya komedin
  
  
   ”The way, way back”.
Maya Rudolph spelar  Caitlyn i nya komedin ”The way, way back”.Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Maya Rudolph har lärt sig att vara försiktig med vilka smeknamn hon ger sig själv när skådespelarkollegan Sam Rockwell är i närheten. Hela tiden försöker han få in ett visst öknamn under deras gemensamma intervjuer inför premiären.

– Tidigare i dag refererade jag till mig själv som Mrs Funbags och det verkar jag inte bli av med – vilket jag i och för sig är glad för. När jag är 80 år hoppas jag att jag är känd som Funbags, säger Maya Rudolph.

Skämtandet dem emellan kommer naturligt. De flesta vuxna skådespelare i ”The way, way back” – däribland Rockwell, Steve Carell, Allison Janney, Rob Corddry, Amanda Peet och Toni Colette – har en bakgrund inom improvisationen, vilket passade bra eftersom regissörerna Nat Faxon och Jim Rash själva är stora improvisatörer.

– Det är som en medfödd egenskap hos Jim och Nat, så jag visste att det skulle märkas ibland. Det är som ett naturligt… vapen. Du bara slänger ut det, det är som nunchakus. Jag bär alltid nunchakus.

Filmen utspelar sig under sommarlovet i en strandstad i Massachusetts. Filmens 14-åriga huvudperson, Duncan (Liam James), 

tar sina första steg mot vuxenvärlden. Under inspelningen hade Liam James, som då var 15 år, en imponerande samling vuxna skådespelare runt sig som hjälpte honom att mogna.

– Vi blev fast i några fåniga appar. Det var mitt bidrag till hans uppväxt.

”The way, way back” utspelar sig i en strandstad i Massachusetts där den 14-åriga huvud­personen Duncan, spelad av Liam James, tar sina första steg mot vuxenvärlden. Här ses han med Susanna som spelas av AnnaSophia Robb.
”The way, way back” utspelar sig i en strandstad i Massachusetts där den 14-åriga huvud­personen Duncan, spelad av Liam James, tar sina första steg mot vuxenvärlden. Här ses han med Susanna som spelas av AnnaSophia Robb.Foto: Claire Folger
klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar, Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro