ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon använder humorn som ett vapen

· 3 Jul 2013
Uppdaterad 22 Jul 2013

Succén var ett faktum när hon spelade bruden Lillian i Bridesmaids”. Nu är Maya Rudolph tillbaka på vita duken i en ny komedi som fick ett varmt mottagande på Sundancefestivalen – ”The way, way back”.

klar

Artikellänk är kopierad

Maya Rudolph har lärt sig att vara försiktig med vilka smeknamn hon ger sig själv när skådespelarkollegan Sam Rockwell är i närheten. Hela tiden försöker han få in ett visst öknamn under deras gemensamma intervjuer inför premiären av den nya komedin "The way, way back".

– Tidigare idag refererade jag till mig själv som Mrs Funbags och det verkar jag inte bli av med – vilket jag i och för sig är glad för. När jag är 80 år hoppas jag att jag är känd som Funbags, säger Maya Rudolph.

Skämtandet dem emellan kommer naturligt. De flesta vuxna skådespelare i "The way, way back" – däribland Rockwell, Steve Carell, Allison Janney, Rob Corddry, Amanda Peet och Toni Colette – har en bakgrund inom improvisationen, vilket passade bra eftersom regissörerna Nat Faxon och Jim Rash själva är stora improvisatörer.

– Det är som en medfödd egenskap hos Jim och Nat, så jag visste att det skulle märkas ibland.  Men det var inte direkt som en "Waiting for guffman", som en helt improviserad film – även om det också skulle ha varit roligt. Det är som ett naturligt… vapen. Du bara slänger ut det, det är som nunchakus. Jag bär alltid nunchakus.

Ja, Maya Rudolph insisterar på att humor är ett vapen.

– Ibland ett delikat vapen.

Både Rudolph och hennes motspelare talar sig varma om filmandet av ”The way, way back”, vilket är förståeligt eftersom inspelningen ägde rum där filmen utspelar sig – under sommarlovet i en strandstad i Massachusetts.

Det är ett sommarlov där filmens 14-åriga huvudperson, Duncan (Liam James), tar sina första steg mot vuxenvärlden. Under inspelningen hade Liam James, som då var 15 år, en imponerande samling vuxna skådespelare runt sig som hjälpte honom att mogna. Maya Rudolph försökte åtminstone hålla det rumsrent.

– Vi blev fast i några fåniga Iphone-appar. Det var mitt bidrag till hans uppväxt, jag introducerade honom för fåniga appar.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro