ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon är årets bästa simmare i Europa

TT · 30 Nov 2015
Uppdaterad 30 Nov 2015
Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström. Foto: TT


På tisdagen kan hon vinna Bragdguldet — men redan i dag prisades simstjärnan Sarah Sjöström med en prestigefylld utmärkelse. Tidningen Swimming World Magazine har utsett henne till årets kvinnliga simmare i Europa. "Det var en kul och rolig överraskning", säger Sjöström.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är första gången en svensk simmare får priset. Beskedet kom på måndagsmorgonen, precis innan Sjöström skulle göra sitt första träningspass i israeliska Netanya där kortbane-EM startar på onsdag.

- Jag fick reda på det via Twitter, berättar hon.

En bra start på mästerskapsveckan.

Och det kan bli ännu roligare på tisdagen.

Då ska årets vinnare av Bragdguldet offentliggöras.

- Jag tänker inte så mycket på det, det är ju EM man tänker på och att göra bra simningar. Men det ska bli spännande att se vem eller vilka som får det, säger hon.

Sjöström skrev svensk simhistoria när hon vann två guld, två silver och ett brons i VM i ryska Kazan i augusti. Dessutom slog hon dubbla världsrekord på 100 meter fjäril. Så många medaljer har ingen svensk tidigare tagit på ett VM. Mot sig har hon framför allt Zlatan Ibrahimovic och Charlotte Kalla, men också lagkamraten Jennie Johansson som tog ett skrällguld på 50 meter bröstsim.

Sjöström har tillhört huvudfavoriterna förr utan att vinna.

TT: Är det dags nu?

- Jag kommer att fortsätta simma hur som helst. Vi får se. Det är klart att det vore kul att få ett bragdguld någon gång, men blir det inte i morgon så blir det säkert någon annan gång. Det tror jag.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro